Какво съдържание предпочитат Gen Z? А Милениалите?

Проучване на InMobi Insights разкрива големите разлики в предпочитаните видове съдържание при различните поколения

от Redlink
Какво съдържание предпочитат Gen Z? А Милениалите? Снимка: Liza Summer/pexels.com

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

InMobi - водещ доставчик на съдържание, монетизация и маркетингови технологии, които помагат на бизнеса да подхранва растежа си, публикуваха прозрения за потребителските предпочитания от своето проучване на поведението на потребители при абонаменти за стрийминг услуги от 2023 г.

Проучванията на InMobi Insights, осъществени с InMobi Pulse, са базирани на анкети проучвания, които валидират и разкриват тенденции за марки и агенции, партньори на InMobi.

Проучването, което включва отговори от повече от 1000 потребители в САЩ, показва, че има значителни разлики в типовете съдържание, което по-младите потребители предпочитат. Докато предпочитанията Gen Z (тези на възраст 18-24 години) клонят значително към генерирано от потребителите съдържание (UGC), то милениалите (на възраст 35-44 г.) предпочитат стрийминг пред други типове съдържание. По-младите милениали (25-34 г.) консумират еднакво всички формати на съдържание.

Проучването на InMobi показва, че очакванията за ангажиращо съдържание на младите хора вероятно ще продължат да се променят с тяхното израстване и остаряване.

По важните констатации на InMobi включват:

- Gen Z предпочитат значително повече UGC (генерирано от потребители съдържание) пред други видове съдържание - 61% от представителите на поколението. Gen Z нареждат след най-предпочитаното от тях UGC слушането на музика/подкасти, игрите са класирани от тях на трето място в предпочитанията им към съдържание, а телевизията е на четвърто място.

- По-възрастните милениали най-много предпочитат телевизията. Цели 67% от тях избират телевизията като своя най-предпочитана форма на дигитално забавление. Най-популярният избор на съдържание за по-възрастните милениали – телевизията, е с 19% преднина пред втория им избор – UGC.

– По-младите милениали нямат ясно изразени предпочитания към определен вид съдържание. UGC оглавява списъка на предпочитанията им, следван от телевизията, но предпочитанията им към игрите, UGC и телевизията се класират близко едно до друго и няма ясно изразен фаворит като при другите групи.

„Това ясно генерационно разделение между показва как различните видове съдържание създават трайни навици и предпочитания с течение на времето. UGC ще бъде критичният лост в екосистемата на съдържанието, с чиято помощ може да се спечели поколението Z, когато то придобие покупателна способност, икономическо и политическо влияние. Това може да се види при сделката за неделни билети на НФЛ с YouTube, която започва тази година, тъй като НФЛ се оттеглят от дългогодишното си партньорство с Dish TV, за да привлекат към спорта феновете от Gen Z“, казва Джъстин Спаркс, директор Вертикална стратегия, Северна Америка в InMobi.