Gen Z са уморени от кризи

Проучванията за нагласите на Gen Z показват нарастващи нива на апатия.

от Redlink
Gen Z са уморени от кризи

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Състоянието на света наоколо засяга младите хора, но все по-голям брой от тях изглежда губят интерес към текущите събития и света около тях. Това разкрива доклада на GWI, наречен Global Gen Z, в който се анализира ефекта, който множеството припокриващи се глобални кризи имат върху това поколение. Особено видим е отпечатъка на Covid и нарастващите разходи за живот. Брекзит не се споменава, но това вероятно също е фактор зад някои от констатациите в доклада, отнасящи се до младите хора в Обединеното кралство.

Някои от по-важните констатации за Обединеното кралство в доклада са:

Интересът към проблемите на околната среда е намалял с 19% през последната година.

Интересът към новини и актуални събития е намалял с 23%.

Интересът към други страни и култури е намалял с 16% и има спад от 9% сред тези, които казват, че искат да изследват света.

Най-бързо изчезващата нагласа сред това поколение е „приключенски“ (-5%).

В световен мащаб:

43% от 16-25-годишните казват, че опазването на околната среда е важно за тях.

Четирима от 10 казват, че са склонни към безпокойство, докато 22% цитират социалните медии като допринасящ за тревожността фактор.

31% обичат да слушат музика от 90-те и половината от тази възрастова група казват, че слушат музика, за да „избягат от реалността“.

54% харесват ретро стилове в облеклото.

Тонът и стилът на рекламните съобщения, насочени към Gen Z, трябва да отразяват техните интереси и опасения. Това, което изглежда се очертава е сложна смесица от безпокойство и оптимизъм, носталгия и желание за опитване на нови неща. Това е труден терен за марките, но за тези, които успеят да се свържат с тази възрастова група, ще бъдат възнаградени. „Обичайните тревоги на това да си млад човек, съчетани с почти постоянния цикъл от тревожни новини означават, че Gen Z изпитват умора от кризата.“ – обобщава Чейс Бъкъл, вицепрезидент „Тенденции“ в GWI.