Музей на старомодното застраховане в метавселената

Хърватската застрахователна компания LAQO се утвърждава като лидер в дигиталното застраховане със забавна активация

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Докосвайки се до виртуалния свят на метавселената, Croatia Osiguranje Company със своята марка LAQO - технологична иновация, предлагаща първата хърватска 100% дигитална застраховка, продължава да води дигиталните иновации на застрахователния пазар.


За да се пошегуват със своите конкуренти в Хърватия - страна, известна със своята бюрокрация, LAQO и агенцията Bruketa&Žinić&Grey, заедно с Revolut, създадават LAQO Insurance Museum в метавселената - първият по рода си виртуален музей на застраховането в света, разположен в платформата Decentralanad.

В този музей потребителите могат да изживеят застрахователните практики от „доброто старо време“, които днес принадлежат само на музея, благодарение на застраховката LAQO.

На първите два етажа на музея потребителите могат безкрайно да попълват формуляри и да чакат вечно на опашка застрахователния служител да се върне от обедната си почивка. В случай, че все пак решат да изберат дигитална застраховка, на последния етаж е вратата към уеб магазина LAQO, където потребителите могат да закупят застраховка изцяло дигитално.

Предлагат се и плащания с криптовалута, както и допълнителни предимства (20% отстъпка от КАСКО със задължителна застраховка). Уеб магазинът също така предлага прогноза за средните намаления на CO2 емисии в резултат на посещенията на уебсайта през предходния месец.

„LAQO от Croatia Insurance се фокусира върху потребителите и максимизирането на стойността от цифровите технологии. Ние бяхме първите, които предложиха плащания с криптовалута. В същия дух ние също решихме да бъдем първият застраховател в метавселената. Като се има предвид малката потребителска база на метавселената, ние решихме да използваме тази платформа за момента като шега, за да утвърдим марката LAQO като лидер в дигиталните иновации. Бяхме и първите сред застрахователните марки в Европа, които започнаха да използват GPT за взаимодействие с нашите клиенти“, казва Ана Зовко, директор на сектора за дигитално развитие в Croatia Insurance, собственик на марката LAQO.

Името на марката LAQO е вдъхновено от хърватската дума „lako“, което означава лесно. Марката предлага и лесна комуникация: два сладки паяка „висят в мрежата“ по цял ден и образоват обществеността за предимствата на дигиталното застраховане.

Паяците на LAQO – Павле и Перо, също могат да бъдат намерени в музея на застраховането в метвселената.

View this post on Instagram

A post shared by Bruketa&Zinic&Grey (@bruketa_zinic_grey)

Отскоро Павле е и онлайн в Whatsapp, достъпен за индивидуални чатове, захранвани от GPT технология. WhatsApp е основният дигитален канал за комуникация с клиентите за LAQO.

Дигиталният асистент LAQO GPT е резултат от комбинирането на облачната комуникационна платформа на Infobip, GTP технологията на Microsoft и услугите Azure – заедно с интегриране на WhatsApp. Bruketa&Zinic&Grey помогат за обучението на новия дигитален асистент, за да се зададе индивидуалността, тонът и начина на говорене на марката LAQO.

Асистент в WhatsApp отговаря на въпроси относно продуктите, процесите и административните запитвания към LAQO на хърватски и английски, и предоставя 24/7 поддръжка на клиентите. Това освобождава време на служителите на застрахователя, за да се съсредоточат върху по-сложни клиентски заявки и проблеми, които изискват човешка намеса, като допълнително се подобрява клиентското изживяване.

Давор Брукета, творчески директор в Bruketa&Zinic&Grey, добавя: „С помощта на генеративен изкуствен интелект от ново поколение, клиентите вече могат да се насладят на персонализирано изживяване, подобно на взаимодействието с човек, когато се ангажират с марки. Този вид лична комуникация с милиони хора по едно и също време никога не е била възможна преди. Вълнуващо е, че това е един от първите примери за герой на марката, който се превръща в събеседник в комуникацията с потребителите.”