Кулинарните клубове или как ще оцелеят ресторантите

Абонаментите са доказан начин за редовни финансови постъпления и намаляване на рисковете за бизнеса. Сега и ресторантите гледат към тази схема с надежда.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Кулинарните клубове или как ще оцелеят ресторантите

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

След цяла година на пандемия и различни мерки, засягащи пряко сферата на услугите, ресторантите вече са изпробвали какви ли не схеми за оцеляване. Вече става все по-ясно, че се налагат модели, устойчиви в условия на криза и разчитащи на лоялни клиенти.

Пионер в тази идея е Quince – ресторант с три звезди на Мишлен в Сан Франциско, който си партнира с други два ресторанта и фермата, от която се снабдява с продукти. Програмата им за абонамент е съвсем нов модел за хранителната индустрия и залага на модел, в който ресторантът е не само място за хранене, но също така предлага обучение, дейности в полза на планетата и ексклузивен достъп.

Годишната такса за членство е 5 000 долара и всички места за запълнени много бързо. В тази сума влизат 1 000 долара кредити за вечеря, специални кутии с доставки всяко тримесечие с продукция от фермата и предварително приготвени заготовки, използвани само в кухните на най-добрите готвачи. Включват се също и образователни курсове и практики като отглеждане на пчели, пресоване на зехтин, консервиране на продукти в домашни условия.


Wunderman Thompson Intelligence - Joseph Weaver

Собствениците на ресторанта, съпрузите Линдзи и Майкъл Туск казват, че идеята им е хрумнала по време на пандемията, когато се е наложило бързо да измислят как да диверсифицират риска за основния си бизнес. Една седмица работа на ресторанта плаща сметките за предишните три седмици и това е много неустойчив модел във всяка ситуация на криза. Така се ражда идеята за модел с абонаменти, доказал предимствата си в много други сфери на бизнеса. Вдъхновението им е Netflix и класовете по йога.

Абонаментът за верига ресторанти е и форма на лоялна програма – това е схема за изграждане на емоционални отношения с клиентите. Пандемията акцентира върху важността на излизането и храненето навън за доброто самочувствие и взаимоотношенията. Сега е време за следващото ниво на структуриране на връзката ресторант-посетители, за да може бизнесът да оцелее и в предстоящите все още несигурни за сферата на обслужването месеци.