Ремонт до 48 часа

Френският стартъп Murfy гарантира за своите съдомиялни машини ремонт до 48 часа.

от Redlink
Ремонт до 48 часа

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

През последния половин век уредите стават по-сложни, по-ефективни и най-вече по-евтини. Междувременно цената на ремонта остава статична или се увеличава. Така че, когато една фурна или пералня се повреди не е чудно, че потребителите избират замяна вместо ремонт. Френският стартъп Murfy твърди, че е създаден, за да разруши този модел.

Моделът за ремонтиране на уредите на Murfy осигурява удобство и ефективност. Базиран е на платформа за резервации, която гарантира, че техник ще пристигне в рамките на 48 часа. Клиентите резервират времеви интервал и плащат фиксирана такса, например 90 евро за всяка развалена съдомиялна машина. Тази такса включва диагностика на място, пътуване и труд, плюс шестмесечна гаранция. В 60% от случаите уредът може да бъде поправен в рамките на 30 минути. Ако са необходими допълнителни резервни части, клиентите получават оферта. Ако се откажат, Murfy преобразува фиксираната такса във ваучер за някой от вече поправените уреди. Същата оферта важи, ако даден артикул не подлежи на ремонт.

Освен очевидните ползи за околната среда – ремонтът вместо подмяната спестява огромни количества енергия, суровини и емисии – Murfy също така подчертава, че ремонтът и обновяването създават доста нови работни места. Чрез изграждането на стабилен бизнес втора употреба наред с ремонта на уреди по домовете, компанията осигурява постоянен поток от заетост както в собствените си работилници, така и за домашни посещения. Чрез своята школа Murfy Académie, компанията наема кандидати без предишен опит и ги обучава в една от петте си работилници за обновяване във Франция, преди да ги изпрати на домашни посещения.

Ясно е, че купуването на лъскав, нов заместител на всеки електроуред е бързо и лесно. Цената е ясна предварително и потребителите обикновено могат да получат своя нов уред до няколко дни. Междувременно организирането на ремонт е изпълнено с несигурност: къде да се намери надежден техник, колко време ще отнеме, колко ще струва, какво ще стане, ако уредът не може да бъде ремонтиран...

Murfy премахва тези неприятности и предлага прозрачно, безпроблемно изживяване, подкрепено от осигуряване на качество и обучение и наемане на собствени техници. Ремонтът на продукти е от решаващо значение за изграждането на кръгова икономика.