Първата виртуална клиника срещу менструални болки

В Обединеното кралство стартира първата в света виртуална клиника срещу менструални болки.

от Redlink
Първата виртуална клиника срещу менструални болки

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Базираната в Обединеното кралство стартъп компания Daye е готова да стартира The Period Pain Clinic, която ще предлага персонализирани планове за лечение на менструални болки и свързаните с това гинекологични заболявания.

Daye казва, че това е първата в света виртуална клиника за професионална помощи при менструални болки. Необходимостта от подобна помощ е остра, тъй като забавянето в диагностициране на състояния като ендометриоза и синдром на поликистозни яйчници може да продължи пет години или повече, причинявайки ненужно страдание и сериозно засягайки качеството на живот на хората.

Как работи клиниката? Тези, които страдат от болезнена менструация, са помолени да попълнят изчерпателен медицински въпросник, за да стеснят потенциалните причини за болка и други симптоми. Aвтоматизираната система на клиниката предоставя персонализиран отчет, който помага на потребителите да определят дали техните симптоми съвпадат с тези на шест определени състояния, които биха могли да повлияят на менструацията им - включително ендометриоза и PCOS. След това Daye може да ги свърже с проверени здравни специалисти. Общите отчети за състоянието се предоставят безплатно с опция за допълнителна поддръжка чрез три пакета.

Срещу 24,99 GBP потребителите получават списък с индивидуални решения за справяне с болката. Това ниво включва и такса за рецепта, която може да се използва за тампони с CBD и персонализирана контрацепция. За 54,99 GBP се добавя 30-минутна консултация с медицинско лице - специалист по сексуално здраве. Премиум пакетът е на цена от 199,99 GBP и предлага 30-минутна консултация със специалист, който може да постави диагноза и да проучи възможностите за лечение. Жените могат и само да изтеглят доклада, за да го обсъдят със собствения си лекар и съответно да съкратят пътя си до лечението.

Комбинирайки грижи, включващи широк спектър от експерти – от медицински сестри по сексуално здраве и специалисти по плодовитост до физиотерапевти и диетолози, Daye се докосва и до нарастващото желание на хората за холистичен подход към тяхното здраве и благополучие.

Използването на телемедицина нараства рязко след пандемията от COVID-19. Продължаващото разширяване на телездравеопазването е много вероятно, особено за специализирани услуги като Daye's Period Pain Clinic.

Чрез рационализиране на процесите и внедряване на все по-усъвършенстван анализ на данни и други AI инструменти, дигиталните доставчици биха могли да помогнат драстично да се намали времето за чакане, да се разшири достъпа до грижи и да се подобрят резултатите за пациентите.