3D билборд пренася дракон от света на Вестерос на Таймс Скуеър

Активацията е част от рекламната кампания за премиерата на “Домът на дракона“ по HBO

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Напоследък нараства популярността на гигантските дигитални билбордове с 3D перспектива. Гигантска 3D домашна котка в Токио обиколи всички световни медии, a Nike Air Max използваха за първи път 3D билборд в Токио. В Китай триизмерен билборд в гр. Гуанджоу събираше тълпи от зрители с рекламите на видеоиграта Genshen Impact. Netflix използва гигантския дигитален екран на Таймс Скуеър в Ню Йорк, за да популяризира сериала си “Заразно зло“ ( Resident Evil), а наскоро Disney+ поставиха там триизмерен Дарт Вейдър, като част от рекламната кампания на сериала си „Оби-Уан Кеноби“, част от сагата “Междузвездни войни“. HBO също се включват в манията по дигиталните билбордове, като поставят бълващ огън дракон в сърцето на Ню Йорк.

Най-новият 3D дигитален билборд на Таймс Скуер показва ужасяващо реалистичен огромен дракон на Дом Таргариен, който изпълзява от изоставена руина и надвиснал над улицата бълва огън над нищо неподозиращите минувачи. Огънят на дракона формира логото на „Домът на дракона“ напомняйки на минувачите, че светът на „Игра на тронове“ се завръща по HBO на 21 август 2022г. Маркетинговата кампания за предстоящата премиера на сериала е в разгара си и част от нея е и епичният 3D билборд на Таймс Скуеър, създаден от творческия директор Майкъл Хагос и Закари Краме.

Базиран на романа на Джордж Р. Р. Мартин „Огън и кръв“, предстоящият сериал на HBO „Домът на дракона“ се фокусира върху началото на края на управлението на дома Таргариен и техните безкрайни кървави вътрешни борби. Действието в новия сериал се развива 200 години преди събитията от “Игра на тронове“, по време в което домът Таргариен е на върха на своята мощ и разполага с повече от 15 дракона. Крал Визерис Таргариен нарушава вековната традиция, като посочва дъщеря си Ренира за наследник на Железния трон, а когато по-късно отново става баща, дворът е шокиран, че Ренира запазва статута си на негов наследник и семената на разделението посяват основата на конфликти в света на Вестерос. Дългоочакваната предистория на “Игра на тронове” пристига три години след като основната поредица приключи своето излъчване и се превърна в явление в съвременната култура.