3D билборд събира тълпи в Китай

Култов герой от видеоигра излиза от рамките на билборда и поздравява минувачите

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Китайската компания за разработка на видеоигри miHoYo създаде интерактивен триизмерен билборд за популяризиране на своята видео игра Genshin Impact. Огромният 3d билборд е създаден, за да отпразнува първата годишнина от пускането на Genshin Impact - безплатна игра с китайски произход, достъпна за мобилни телефони, конзоли и компютър, която завладя света.

В огромния билборд водеща роля има един от героите в Genshin Impact Барбара, която изглежда е изключително популярна сред феновете и играчите на играта. В началото на 2021 г. miHoYo публикуваха кратък видеоклип, в който Барбара отговаря на въпроси, сякаш зрителят води разговор с нея. Билбордът, разположен в град Ченду, показва Барбара - герой от видеоиграта, която „отваря“ завесите на билборда, „излиза“ от границите му и поздравява минувачите, улавя „кристална пеперуда“ и отваря кутия за подаръци, от която се появява статична реклама.

Обикновено за генериране на 3D ефект зрителят се нуждаете от очила или устройство с разширена или виртуална реалност. Но този триизмерен билборд се вижда с просто око,макар и само от определен ъгъл. Грандиозността на екрана с дължина над 20 метра, заедно с триизмерния ефект, който генерира, създава впечатляващо изображение, което кара хората да се тълпят на улицата, за да го видят. Всъщност става въпрос за гъвкав плосък екран, покриващ ъгъла на сградата. 3D ефектът се вижда само ако се гледа от определен ъгъл, а ако ъгълът се промени, триизмерното виждане изчезва и се вижда само гигантски плосък екран (което виждат и мнозинството от минувачите на видеото).

Този билборд е перфектен пример за това как креативността, изобретателността и прилагането на няколко оптични трика могат да създадат наистина привлекателно рекламно решение, към което минувачите не могат да останат безразлични. Но този рекламен феномен не се случва само в Китай. В Япония триизмерните реклами също стават много популярни, като тази грандиозна гигантска котка с размерите на сграда, която изглежда сякаш ще скочи върху минувачите, създадена от японската компания Cross space и разположена на изхода на метростанцията Shinkuku в Токио.

Този 3D LED дисплей има 4K резолюция и излъчва 18 часа на ден. Всички излъчвания започват първо сутрин, показващи котката, събуждаща се от съня си. Ако сте си мислели, че във външната реклама всичко вече е измислено, то Азия определено има с какво да ви изненада.