Вижте първия в света 3D билборд на Nike

Nike Air Max превзема гигантски 3D екран в Япония по повод на световния Air Max ден

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Nike дебютира с иновативна 3D билборд кампания, за да подкрепи култовия статус на своята гама маратонки Air Max. Първите обувки на Nike с видими въздушни джобове в подметката, Air Max, се превърнаха в едни от най-успешните и разпознаваеми маратонки на марката за всички времена и добиха култов статус още с пускането си през 1987. От 2014 година феновете по света дори създават собствен празник – Air Max Day – на 26 март, който се отбелязва и от Nike. Тази година се навършват 35 години от пускането на Air Max1 – маратонката, с която започна всичко и феновете на очакват гигантът за спортно облекло да пусне три нови цвята Air Max 1, като всеки чифт ще се продава изключително в конкретен регион.

Тази година Nike Япония отбелязва Air Max Day по много специален начин с уникална 3D активация в Токио, с която привлича вниманието както на местните жители, така и на потребителите на социални медии по целия свят. NIKE превзе 3D билборд на гара Shinjuku в Токио - LED екран с 4K резолюция, направен с извит светодиод с 6 мм стъпка на пиксела и с площ от 155 кв.м.

На големия, колкото триетажна сграда екран, изскача емблематичната оранжева кутия на Nike Air Max, която се отваря, за да разкрие въртящи се модели на Air Max през годините, като същевременно загатва и за вдъхновението зад всяка обувка. Проектът е сътрудничество между вътрешното творческо студио на марката Nike Tokyo и японския творчески колектив Cekai, чийто основател Кота Игучи е и сърежисьор на анимационните графики. Кампанията се провежда от 21 до 27 март.

Това не е първият път, когато билбордът на Shinjuku Station завладява рекламния свят и наистина илюстрира невероятните нови възможности на външната реклама. Екранът Cross Shinjuku Vision извън метростанция Shinjuku се прочу по света миналата година с 3D перспективата на гигантска котка, станала известна като „Котката Шинджуку“. Зрителите с орлов поглед могат да видят същата котешка лапа до кутията на Aix Max в активацията на NIKE.

Въздействието на 3D билборда на Nike се простира далеч отвъд минувачите в района на Шиндзуку в Токио, а завлядаващата визия е еднакво атрактивна както на място, така и през екрана на телефона, в която и да е точка на света. Кампанията е част от тенденцията за използването на гигантски LED екрани, показващи квази-3D илюзии в Южна Корея, Китай, Обединеното кралство, Европа и САЩ.