Magnum: Открий своето лято

Кампанията на Magnum, създадена от LOLA MullenLowe, улавя мимолетните моменти на слънце през зимата, за да предложи лятно удоволствие в мрачните зимни дни

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Общоизвестно е, че сладоледът е сезонен продукт и зимата не е най-силния период за продажбите му. През зимните месеци хората не само се отказват от ледената наслада, но и често се оказват лишени от удоволствието да се припичат на слънце. Новата кампания, създадена от LOLA MullenLowe за марката луксозни сладоледи на Unilever – Magnum - Find Your Sunshine (Намери своето слънце), адресира тези два проблема, като се противопоставя на всички канони в категорията. Кампанията не само насърчава консумацията на сладолед през зимата, но го прави с черно-бяла реклама, противно на всички канони за показване на храна, а главния герой в историята не е човека, а града.

90-секундния артистичен черно-бял филм, заснет от награждавания режисьор Хуан Кабрал и продуцентската компания MJZ Films, показва как студените, мрачни зимни дни в големия град се трансформират от малките слънчеви мигове и съблазнителното удоволствие от Magnum, на фона на хита от 1971 "In the Rain" на The Dramatics. Визиите за печатна и външна реклама са заснети от Але Бърсет.

Спотът ще се излъчва през февруари във Великобритания и Турция, а дигитална външна реклама в Глазгоу, Шотландия - град, известен със суровите си зими, използва данни за времето в реално време и насочва хората къде може да се насладят на слънчеви лъчи. Уебсайт, задвижван от ShadeMap, Find Your Summer, предоставя същата услуга, като позволява да се проследи в реално време, къде може да се намерят мимолетни слънчеви моменти, и дава възможност на хората да се насладят на Magnum през зимата с връзка към опциите за доставка на Magnum. Цялостната кампания включва още и печатна реклама и публикации в социалните медии, свързващи платформата за електронна търговия на Magnum.

Бен Къртис, глобален вицепрезидент на марката – Magnum & Category Lead – Луксозен сладолед в Unilever, казва за кампанията: "Искахме да играем с възприятието за намиране на удоволствие дори през зимата. " Любимата ми част е, че имаме геолокализирани специфични места, където търсачите на удоволствия могат да намерят своето лято."
LOLA MullenLowe и Magnum вече повече от десетилетие разширяват границите на маркетинга на сладолед с артистични кампании, като първата в света рокля от какаови зърна за Седмицата на модата в Париж, и много други. През януари 2024 Magnum се обърна срещу имитаторите на емблематичния си вкус с първата си хумористична кампания.