Magnum представи първата в света веган рокля Haute Couture, направена от какаови зърна

Сладоледената марка съчетава устойчивостта с модата в иновативно партньорство с авангардната дизайнерка Ирис Ван Херпен и модела Синди Бруна

от Redlink
Magnum представи първата в света веган рокля Haute Couture, направена от какаови зърна

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Марката премиум сладоледи Magnum, собственост на Unilever, вярва, че ден без удоволствие е загубен ден и че всеки трябва да може да преследва това, което му носи радост, каквото и да е то. Новата кампания на марката, създадена от Lolla MullenLowe по повод старта на новите вкусове Magnum Vegan, обединява почитателите на сладоледа Magnum от цял ​​свят, за да се отдадат на удоволствието от вкуса на растителна основа чрез изцяло нова комбинация от какао и висша мода.

Magnum си партнира с авангардната холандска модна дизайнерка Ирис ван Херпен, за да създаде годна за носене веган рокля от какаови зърна, която е първата по рода си в пространството на висшата мода. Magnum Vegan Haute Couture Dress е проектирана и създадена с помощта на сложен триизмерен дизайн, включващ устойчиви материали, които препращат към веганските съставки на сладоледа Magnum и представя сливането между емблематичните топящ се шоколад на марката и флуидни дизайни на Ирис ван Херпен. С помощта на технологията за 3-D печат, Magnum Vegan Dress е и първата рокля от висшата мода, направена от люспи от какаови зърна, които са обработени, за да се създаде напълно органичен биополимерен материал. Роклята се отличава със сложни детайли, включително растителни декорации по тялото, които са покрити с мед, драпирани и преплетени с рециклирана органза и плисе, докато други 3-D елементи са отпечатани с помощта на иновативна SLS технология (селективно лазерно синтероване).

Представена по време на Седмицата на модата в Париж в Elysée Montmartre от модела Синди Бруна, веганската рокля Magnum беше показана по време на шоуто по случай 15-та годишнина на Iris Van Herpen като част от колекцията „Meta Morphism“ на дизайнерката. Както модната къща, така и Magnum споделиха ексклузивно съдържание в Instagram и TikTok по повод преставянето на роклята. Създаването на Magnum Vegan Dress подкрепя както сладоледа Magnum, така и амбициите на Maison of Iris van Herpen да работят за напълно устойчива производствена верига в модната индустрия и извън нея.

Партньорството на Magnum с Iris van Herpen не само разширява обхвата на Magnum до общността на луксозната мода и допълнително издига премиум статуса на марката, но също така представлява първите стъпки към нейните кръгови модни амбиции и продължаващи усилия за устойчивост – аспект, на който много компании започнаха да дават приоритет в последните години, включително корпоративната майка Unilever.

Достигането до модната индустрия с устойчив продукт може да помогне на Magnum да привлече нови потребители от тази аудитория. 63% от модните потребители смятат, че популяризирането на устойчивостта на дадена марка е важен фактор за покупка, показва проучване на McKinsey. Устойчивостта като цяло също е нарастваща загриженост за потребителите по света, като 43% съобщават, че искат да купуват повече от организации, които носят полза на обществото, дори ако тези продукти или услуги струват повече, според изданието от юни 2021 на EY Future Consumer Index.

Това не е първото сътрудничество за Magnum с луксознaта моднa индустрия. Преди няколко години марката си партнира със супермодела Кара Делевин и Moschino, за да отпразнува пускането на два нови вкуса, както и със супермодела Бела Хадид и дизайнера Александър Уанг, за да създадат кожена хладилна чанта. Компанията също така наскоро се опита да разшири обхвата си до бюти общността със сътрудничеството си през май с Nails.INC, като пусна линия от шест лака за нокти с аромат на шоколад, вдъхновени от нейния сладолед Duet Bar.