Само Magnum може да е “като Magnum”

Забавната реклама, създадена от Lola Mullen Lowe, показва неочакваните последствия от имитациите за връзките

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

С новата си кампания във Великобритания луксозната марка сладоледи на Unilever - Magnum, се обръща с хумор към своите многобройни подражатели. В нарасналия брой на „подобни на Magnum"сладоледи, които могат да бъдат намерени във всеки супермаркет, марката вижда възможност да покаже на потребителите защо никой от тях не може да се сравни с оригинала и защо само истинския Magnum може да е "като Magnum".

Създадената от базираната в Барселона агенция Lola Mullen Lowe реклама „MAGNUM – Придържайте се към оригинала" предлага на зрителите възхитителна смес от хумор и щипка драма. Рекламата, заснета от режисьора Мартин Вернер, представя един забавен разказ за важността на автентичността, не само в сладоледа, но и в личните взаимоотношения.

"Той е купил фалшив Magnum. Какво друго е фалшиво в тази връзка?" се пита главната героиня в рекламата, като този въпрос отключва поредица от разкрития на имитации с неочаквани последици за връзката ѝ. Хиперболизираната реакция към фалшивия сладолед е метафора за значението на истинността в отношенията, което прави рекламата едновременно забавна и запомняща се, макар и да не е традиционната за категорията сензорно фокусирана реклама.

Кампанията е в ход във Великобритания и включва телевизионна реклама, външна реклама, печатни медии, дигитална реклама и материали на местата на продажба, които продължават да надграждат кампанията, като същевременно насърчават хората да останат верни на оригинала.

Бенджамин Къртис, глобален вицепрезидент на Magnum, коментира: "В Magnum работим много усилено, за да създадем най-висококачествения сладолед и искахме да намерим нов начин да кажем на нашата аудитория защо си струва да останат верни на оригинала. LOLA MullenLowe разработи брилянтен и забавен начин да драматизира нашия ангажимент за автентично удоволствие от най-високо качество. "