Новите потребители през 2023 – от Новите романтици до Невъзможните

WGSN идентифицира четири ключови потребителски групи от близкото бъдеще.

от Redlink
Новите потребители през 2023 – от Новите романтици до Невъзможните

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Сегментирането на новопоявилите се видове потребители в следствие на пандемията помага на търговците да разберат емоционалните и функционални нужди на различните аудитории и по този начин да изградят подходящи стратегии в отговор.

Компанията за тенденции и прогнози WGSN с анализ на Карла Бузаси, президент/главен изпълнителен директор, идентифицира четири ключови потребителски групи от близкото бъдеще, всяка с различни желания, мотивация, страхове и очаквания към марките в живота им:

„Предсказуемите“ преди всичко искат стабилност, сигурност, комфорт и нормалност. Те искат да бъдат спокойни и искат животът да им бъде опростен. Освен това те са възприели рецесионно мислене, дори ако финансите им не са били засегнати, правейки по-обмислени покупки, които усещат като лесни, достъпни и много удобни.

„Те могат да понесат само минимална намеса в живота си. Те не искат да бъдат бомбардирани с много съобщения; те искат да бъдат спокойни ”, казва Карла Бузаси.

Тази група - жадуващи за спокойствие и сигурност, но с малко внимание - са чудесен адресате за автоматично попълване и абонаментни услуги, които осигуряват сигурност и премахват умората при избора, като в същото време предлагат на марките източник на данни и ангажимент за бъдещи покупки.

„Новите романтици“ са хора, които преосмислят целия си баланс между работа и личен живот и правят големи промени в живота си.

Решени, че животът им след пандемията ще бъде различен от начина, по който е бил преди или по време на кризата - когато много от тях всъщност са работели усилено - те се изнасят от градовете, елиминират пътуванията и живеят според новите си приоритети.

С фокус върху здравето, хигиената, устойчивостта и справедливостта, това са хора, които търсят „нови емоции, нови преживявания, нови ценности и такива, които са в полза на общността“.

„Диригентите“ са многофункционални, много талантливи и винаги правят много неща едновременно. Пандемията е била трудна и за тях, но тези хора са успели да насочат енергията си в множество посоки и да търсят нови възможности.

През следващите няколко години те ще се стремят да се възползват от наученото, да търсят нови преживявания и да създадат „икономика на страстта“, в която хората могат да живеят правейки това, което обичат. Техният работен ден ще остане гъвкав, с фокус върху резултатите, а не върху времето на бюрото им, за да даде приоритет на други преживявания, били те реални или виртуални.

Марките могат да се възползват от нуждите на тази аудитория, като създават дигитални преживявания, използват гейминга, предлагат виртуални стоки и създават възможности за хората да споделят онлайн.

„Невъзможните“ са четвъртата нововъзникваща потребителска група, която WGSN е идентифицирала. Тези хора са гневни от това, което в техните очи е липса на правителствена и институционална помощ през 2020 г. Те са силно мотивирани да използват технологиите и влиянието си върху своите връстници, за да създадат бъдеще, в което всичко е възможно. Те очакват бизнесите да се застъпват за нещо, да са технически интелигентни и да са социално ориентирани и искат да оспорят статуквото.

„Тази кохорта има силата да създаде или разбие вашата марка“, казва Бузаси.

Четирите сегмента потребители тепърва се появяват на хоризонта и стратегиите на марките ще очертаят нови подходи за достигане до постпандемичните хора.