Aesop превръща магазините си в библиотеки

Вместо ода за писателките, Aesop превръща магазините си в Шанхай и Гуанджоу в библиотеки.

от Redlink
Aesop превръща магазините си в библиотеки

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Марката за грижа за кожата и парфюми Aesop вплита книги в своята идентичност, като премахва всички продукти от рафтовете, за да превърне временно магазините си в литературно светилище. В Китай марката стартира Aesop Women's Library в един магазин в Шанхай през 2023 г. Тази година концепцията се разширява до три магазина в Шанхай и Гуанджоу, подчинена на темата A Tale of Two Cities.

През март 2024 г., в седмиците около Международния ден на жената, Aesop посвещава своите три магазина в континентален Китай на книги, написани от жени или съсредоточени върху женското изживяване. Д-р Шен Килан, базиран в Шанхай изкуствовед и писател е избрал около 45 заглавия с помощта на други автори и критици и освен това ще бъде домакин на сесии за четене.

View this post on Instagram

A post shared by Aesop (@aesopskincare)

След като се регистрират като член на Aesop, посетителите могат да вземат книга безплатно, не е необходима покупка. Селекциите са съобразени с всеки магазин и всяка книга е подпечатана с печат за ограничено издание, специфично за магазина. Aesop раздава хиляди копия и интересът е огромен, като потребителите се редят на опашка през две улици.

В свят, ориентиран към екраните, отдадеността на Aesop към печатните книги се откроява. Обръщането на марката към литературата като проводник за размисъл и връзка е като тих бунт срещу мигновеното удовлетворение и разпръснатото внимание. Като насърчава моментите на пауза и съзерцание чрез книгите, Aesop се позиционира като източник на благополучие и себеоткриване.