Моето тяло не се нуждае от вашето мнение

Falabella насърчава жените да отхвърлят коментарите на други хора за телата си.

от Redlink
Моето тяло не се нуждае от вашето мнение

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Водещият южноамерикански универсален магазин Falabella провежда с помощта на IPSOS проучване в Перу, според което 2 от 3 жени в Перу са получили нежелани коментари или мнения за тялото си, а 6 от 10 жени (58%), получили подобни коментари, съобщават, че са изпитали отрицателна емоция.

На база на резултатите от проучването, Falabella стартира лятна кампания, призоваваща жените да се съпротивляват и да се изправят срещу нежеланите забележки относно телата си: Mi cuerpo no necesita tu opinión — Моето тяло не се нуждае от вашето мнение.

Специален уебсайт в който може да се направи тест, за да се отрази въздействието на този тип коментари и отрицателните му ефекти върху хората е създаден, за да помогне за повишаване на осведомеността относно проблема, а съветите на психолога Корина Уонг ориентират жените как да се справят с коментари от непознати, семейство и приятели. Предложенията включват определяне на граници, съобщаване, че нечии забележки не са нужни и питане на хората защо изпитват нужда да коментират: „Какво те кара да мислиш, че трябва да отслабна?“ или "Какво лошо има в това тялото ми да има тази форма?"

В същото време са подробно изброени насоките на Уонг жените да се въздържат от негативни коментари и мисли за собственото си тяло и нейните твърдения, че всеки трябва да спре да споделя на всяка цена своите наблюдения: „Всички забележки, независимо дали са положителни или отрицателни, са неоправдани. Трябва да осъзнаем важността да не се коментират телата на други хора ."

Трудно е да се поддържа позитивно отношение към собственото тяло, когато други хора не се въздържат от коментари за тегло, стрии или каквото и да било друго, което смятат, че трябва да се подобри. Комплиментите не са много по-добри - в допълнение към потенциалното принуждаване на получателя да се чувства неудобно, фокусирането върху външния вид увековечава обективизирането на жените и момичетата.

Като напомня на жените, че не е нужно да се примиряват с нежелани мнения и призовава всички да се откажат от телесните коментари, Falabella настоява хората да уважават еднакво и себе си, и другите.