Как пазаруват онлайн европейците?

Проучване на AliExpress, проведено на най-големите европейски пазари, разкрива спецификите на пазаруване на европейците.

от Redlink
Как пазаруват онлайн европейците?

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Френските потребители прекарват най-малко време сред европейските потребители в сърфиране и проучване на продукти онлайн, но те са най-отворени за стрийминг на живо. Това показва проучване, проведено сред 4039 потребители на възраст над 16 години във Франция, Германия, Испания и Обединеното кралство относно техните навици за онлайн пазаруване.

Платформата AliExpress, собственост на Alibaba, установява в проучването си, че 94% от потребителите от Франция, Германия, Испания и Обединеното кралство са пазарували онлайн през трите месеца до края на ноември 2023 г., като почти половината (49%) са похарчили £251 / €288; почти една пета (19%) са похарчили £301-500 / €403-575.

Другите интересни констатации от проучването включват:

Прекарано време: Средно 29% от хората прекарват 1-2 часа онлайн на седмица в разглеждане и проучване на продукти. Испанците се оказват най-задълбочените онлайн търсачи, като 25% прекарват около 9-10 часа онлайн всяка седмица. На четирите пазара френските потребители прекарват най-малко време онлайн, като това е факт за всички възрастови групи.

Топ категории за пазаруване (във всички пазари, по ред): Дрехи, бельо, спално облекло и обувки; красота и здраве; играчки и хобита; спорт и развлечения; телефони и телекомуникации.

Водещи канали за пазаруване (във всички пазари, по ред): Онлайн платформи за пазаруване; уебсайт на магазини или марки; мобилно приложение на магазини или марки; платформи за продукти втора употреба; магазини в платформите на социалните медии.

Онлайн платформите са най-популярни, като 50% от потребителите са пазарували през този канал.

По-възрастните потребители (55+) предпочитат да отидат направо на уебсайта на магазина или марката; пазаруването чрез социални медии е най-популярно сред хората на възраст 16-24 години (26%), като спада до 8% сред тези на възраст 55+.

Във всички възрастови групи хората купуват повече от публикации, споделени от инфлуенсъри, в сравнение със спонсорирани реклами, споделени от знаменитости.

Livestreaming остава нововъзникващ канал за пазаруване и е по-популярен сред потребителите мъже в сравнение с потребителите жени. Също така е по-популярен във Франция в сравнение с други пазари.