Инвестициите в психичното здраве на служителите стават приоритет

Компаниите инвестират в програми за психично здраве, за да привлекат и задържат служителите си.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Инвестициите в психичното здраве на служителите стават приоритет

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Според доклада на LinkedIn „Global Talent Trends“ за 2022 г., в обявите за работа от 2019 г. насам има 147% увеличение на думата „благополучие“. Д-р Джеф Левин-Шерц, лидер по здравеопазване на населението в WTW, казва за CNBC че „Психичното здраве вече става приоритет на работодателите, защото разбирането за това колко голяма нужда имат служителите от такава грижа е много по-голямо, отколкото беше до скоро.” За да запазят настоящите си служители, в момента много работодатели увеличават своите пакети за подкрепа на психичното здраве.

Американският гигант Walmart обяви програма за обучение за „първа помощ“ по психично здраве през май, достъпна виртуално и персонално в централния офис на Walmart в Бентънвил. Обучението учи сътрудниците на компанията как да предоставят помощ и подкрепа на колеги, приятели и хора в тяхната общност, които изпитват проблеми с психичното си здраве. Програмата се управлява от Националния съвет за психично благополучие и се предлага на служителите в допълнение към вече наличните 24/7 конфиденциални консултантски услуги.

Отборът по американски футбол „Индианаполис Колтс“ стартира партньорство с фирмата за управление на човешки ресурси Ulliance по-рано тази година, като инициира програма за своя персонал, играчите и техните семейства. Програмата предоставя безплатни и поверителни консултантски услуги, достъпи по денонощна гореща линия за кризисни ситуации, кризисна интервенция, полезни публични ресурси и материали за баланс между професионалния и личния живот, като всички те са безплатни.

Глобалните работодатели също предприемат промени в предлаганите от тях социални пакети и практики в офиса, за да помогнат на служителите си да поддържат здравословно психическо състояние в управляема работна среда. Служителите на японската компания за информационни и комуникационни технологии Fujitsu си гарантират периоди на „защитено време за фокусиране“ всяка седмица, като това им помага да са сигурни, че имат паузи между разговорите, за да предотвратят умората от срещи - според репортаж във Financial Times. Времето извън офиса е също толкова ценно, колкото и вътрешния офис етикет: PwC вече налагат ваканции на всеки две години за своите 55 000 служители, като затварят офисите в САЩ за по една седмица през юли и декември. Времето за почивка е в допълнение към текущия пакет от платени отпуски.

Социалната платформа Wisq, насочена към работодателите, събра 20 милиона долара за финансиране на програми за благополучие на служителите за 2022 г., което показва нарастващо търсене на подобни услуги от страна на работодателите. Този май месец градската управа в Ню Йорк, Чикаго и Лондон също се обръщат към укрепване на психичното здраве с нови инициативи, курирани от общността. Работодателите вече следват нови правила, за да привлекат служителите си обратно в офиса, а приоритизирането на ползите за психичното здраве и осигуряването на управляеми работни пространства е начело в списъка.