Икономика на даряването

Безплатни за потребителите напитки носят печалба и даряват средства за добри каузи

от Redlink
Икономика на даряването

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Водата трябва да е безплатна – тогава защо плащаме, за да я пием? Това е големият въпрос, който се задава от базираната в Остин стартъп компания FreeWater.

FreeWater е нов тип компания, която печели пари, като отпечатва реклами върху алуминиеви бутилки и хартиени кутии с натурална изворна вода, което им позволява да я раздават безплатно. Водейки това, което те наричат ​​„икономика на даряването“, те също така даряват 10 цента от всяка напитка за изграждането на кладенци за вода за хора в нужда.

„Нашият стартъп преобръща капитализма, като свободно разпространява стоки с отрицателни цени, които са печеливши“, каза Джош Клифърдс, основател на FreeWater. „Ние помагаме на марките да достигнат до желаната от тях аудитория, предоставяме на потребителите безплатно висококачествени стоки и даряваме за благотворителност за решаване на глобални проблеми, без да използваме нито стотинка от парите на данъкоплатците.“

От компанията планират да направят не само водата, но и други продукти безплатни по целия свят. FreeWater е само началото и водата е само първият продукт от техните бъдещи безплатни супермаркети. Всеки нов безплатен продукт, който представят, ще дарява за различна благотворителна кауза. FreeWater вече финансира две водни проекти в Кения чрез разпространение на безплатна изворна вода в САЩ. Тяхната мисия е да предоставят продукти с най-високо качество в ръцете на потребителите на отрицателна цена, тъй като водата е безплатна и се дарява за благотворителност.

Революционният стартъп бързо се превърна в международен феномен, предизвикващ интерес по целия свят както от марки, инвеститори, така и от потребители. Вирусните Tiktok и Instagram акаунти на FreeWater изиграха ключова роля в масовото му влияние. Компанията достигна 100 000 000 органични импресии в рамките на една година и сега се надяват да предложат на своите страстни глобални последователи шанс да се включат повече, като участват в тяхната кампания за групово финансиране във FundRazr за финансирането на безплатни автомати за продажба и глобалното разширяване на компанията.

Безплатните вендинг машини ще бъдат ключова роля в бъдещия модел на разпространение на FreeWater“, каза Клифърдс. „Нашето мобилно приложение ще ограничи потребителите до 1-3 безплатни напитки/закуски на човек дневно. Безплатните автомати ще се изпразват всеки ден и всяка точка ще дарява между $10 000 и $36 000 за благотворителност годишно.“