Бирени бутилки предпазват хората от слънчевата радиация в Перу

Вижте проекта Bottle Tiles на VMLY&R Peru за перуанската бирената марка Arequipeña

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Поради различни географски фактори, в град Арекипа в Перу са едни от най-високите нива на слънчева радиация в света - проблем, който засяга хиляди граждани, но много от тях дори не подозират за него.

Arequipeña – локална марка бира на AB InBev в Перу, си партнира с VMLY&R Перу и организацията Por Un Perù sin Càncer (За Перу без рак) в една иновативна кампания, която умело предоставя информация и защита от вредните UV лъчи, като едновременно с това подобрява и градската среда.

Функцията на бирената бутилка винаги е била да предпазва течността от UV лъчи. Бутилките на бирата Arequipeña имат защита UV 400, за да помогнат за съхраняването на бирата от вредните слънчеви лъчи, така че AB InBev и VMLY&R Перу решават да ги използват, за да защитят своите хора. Така с помощта и на продъкшун компанията Ka&O те създават Arequipeña Bottle Tiles - колекция от UV-устойчиви стъклени плочки, направени от нарязаните бирени бутилки. Проектирани от Сандро Ангоалдо и Еди Мерида, плочките са изрязани от емблематичните бутилки на Arequipeña със UV 400 защита и са поставени на изградени конструкции на различни места в град Арекипа, като автобусни спирки и барове, прехвърляйки цялата им UV защита върху гражданите на Арекипа. С помощта на QR код,поставен на защитните конструкции, хората могат да получат и съвети за защита от вредните въздействия на слънцето и дори да насрочат профилактичен скрининг за рак на кожата. Така освен пряка защита, марката успява и да повиши информираността за опасностите от слънчевата радиация.

„Това, което винаги е било и винаги ще бъде най-важното нещо за нас, са нашите хора“, казва Диего Девото, директор на Arequipeña Beer. „Ето защо смятаме, че е уместно да допринесем за повишаване на осведомеността относно този сериозен проблем и този път го правим, като използваме нашите собствени бутилки, които поради своите характеристики носят защитата, от която хората в Арекипа се нуждаят, за да извършват ежедневните си дейности докато са защитени от слънчевата радиация."

„Имаме най-високите нива на радиация в света, но също така имаме и голямото задължение да информираме, да генерираме разговори и преди всичко да предотвратяваме“, казва Тин Санчес, ECD във VMLY&R Перу. Санчес засяга и друга важна точка: „Тъй като всички сме свързани с глобалната икономика, здравето на местната икономика е най-големият фактор при определяне на здравето на населението. Докато първото не е най-добрата мярка за второто, силата на това вярване означава, че корпорациите носят отговорност, която може би не са искали, но въпреки това притежават. Нещо повече, инсталациите са красиви, осигурявайки не само практична, но и уникална естетическа стойност за града.“