Хранителни добавки за красота

Милиардната индустрия на хранителните добавки се оглежда в козметичната индустрия.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Хранителни добавки за красота

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Хранителните добавки за красота са във възход. Mintel прогнозира, че само в САЩ пазарът на добавки ще достигне 45 милиарда долара до 2027 г., което се дължи на нарастваща информираност и желание на потребителите за пробиотици и продукти за здраве на кожата.

Според The ​​Benchmarking Company, център за изследване на красотата, 76% от жените в САЩ очакват марките за красота да предлагат добавки, които да допълват техните актуални предложения, а 77% се доверяват на марките за красота, за да осигурят безопасни и ефикасни хранителни добавки. Сега брандовете за добавки и красота започват да се състезават за припокриващата се потребителска база в този сегмент.

Марката добавки за грижа за кожата Aime има за цел да подпомогне кожата отвътре навън. Стартирала във Франция през 2018 г., брандът официално се разширява в САЩ през януари със специален американски сайт и серия от активации в цялата страна. Според марката „красотата започва под повърхността“ и те имат амбицията да разширят обхвата си в световен мащаб.

Междувременно марката за здравословни добавки Ritual навлиза в пространството за красота с първата си добавка за грижа за кожата. Направена от съставки с доказан произход, HyaCera е капсула, приемана веднъж на ден, която има за цел да поддържа бариерата на кожата срещу загуба на влага и да помогне за минимизиране на бръчките.

Заинтересованите купувачи могат да закупят капсули за 30 дни срещу $54. Пускането на капсулите на пазара е най-новото допълнение на Ritual към набор от мултивитамини, които подпомагат за здравето на червата, протеинови добавки и продукти за бременни.

Марката също така подчертава фокуса си върху доказано работещи, здравословни съставки, в съответствие с други актуални марки за красота и грижа за кожата. „Опитваме се да утвърдим стандартите на хранителните добавки и грижа за кожата, като комбинираме чисти продукти и клинично доказани такива, като вече виждаме много бърза еволюция в тази сфера.“ - казва основателят и главен изпълнителен директор на Ritual Кат Шнайдер пред Glossy.

Само миналата година марката за грижа за кожата Murad пуска три нови собствени добавки, насочени против стареене, акне и озаряване на кожата. 30-дневен е срокът за доставка на всяка добавка, като и трите се продават изключително на уебсайта на Murad и струват между $44-$55 всяка.

Магазините за красота, включително Ulta и Target, от тази година започват да зареждат собствените си рафтове с марки добавки за кожа, включително Moon Juice и Bloom Nutrition.

Кои са потребителите в тази категория? Клиенти от всички възрасти, както се вижда от гамата от ефекти на добавките.

„Хора от различни възрасти търсят малко по-различни неща (от хранителните добавки за красота) като това, което обединява всички е (нуждата и желанието) за хидратация отвътре навън“, казва Шнайдер пред Glossy. Красотата, здравето и грижата за кожата стигат до истинска пресечна точка.