Осем дози Placeb'eau на ден за по-добро качество на живот

Белгийската марка вода SPA представя нова хранителна добавка с кампанията от FCB Happiness

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Грижата за здравето и стремежа за пoвишаване на качеството на живот са глобална тенденция, особено засилена от COVID пандемията. Потребителите в Белгия също са силно повлияни от тази тенденция, според данните цитирани от белгийската компания Spadel, която е собстевник и на марката минерална вода Девин в България.

72% от белгийските потребители отдават голямо значение на здравето си, главно чрез диетата си (48%) и физическата активност (44%). От друга страна, ролята на хидратацията е до голяма степен подценена: само 8% от анкетираните са съгласни, че пиенето на достатъчно вода е важно за здравето. Водата обаче е от решаващо значение за тялото и за поддържане на правилното ниво на хидратация се смята, че възрастен трябва да пие между 1,5 и 2 литра вода всеки ден, което съответства на приблизително 8 чаши на ден, което се прави само от 1 от 3-ма белгийци (37%). В същото време белгийците са големи потребители на лекарства, а продажбите на витамини и хранителни добавки са се повишили с 40% от 2020г. насам.

Липсата на оптимална ежедневна консумация на вода сред белгийците и скока в покупките на витамини и хранителни добавки са в основата на концепцията на кампанията разработена от агенцията Happiness Brussels,част от FCB за марката бутилирана вода SPA, собственост на Spadel.

SPA представи новите хапчета Placeb'eau, които предлагат множество потенциални ползи за здравето на хората. Видеото за представянето на новите хапчета, режисирано от Simon Schuurman е едно шеговито намигане към множеството реклами на витамини, хранителни добавки или уелнес продукти. Видеото започва с жена, която изброява всички предимства на едно чудодейно хапче и насърчава хората да го приемат осем пъти на ден, с чаша вода, преди да завърши с посланието на SPA: „Пийте повече, живейте по-добре”

Какво съдържа едно хапче Placeb'eau?

Абсолютно нищо.

Както може да се предположи и от избрания начин на изписването на име на марката на чудодейното хапче (използващо игра на думи между понятието плацебо и френската дума за вода (eau), фонетично съдържащща се в произнасянето на плацебо) всъщност цели да насърчи оптималния дневен прием на вода от осем чаши на ден. Пиенето на повече вода подобрява храносмилането и поддържането на нормалните физически и когнитивни функции, регулира телесната температура и функционирането на черния дроб. Тези ползи за здравето са описани подробно в инструкциите за употреба на Placeb'eau. За разлика от обичайния списък с отрицателни странични ефекти на лекарствата, листовката на Placeb'eau не съобщава за такива, тъй като действието му е изцяло положително.

Placeb'eau de SPA вече се предлага безплатно и до изчерпване на количествата в подбрани аптеки, биомагазини и от лични лекари в Белгия.