Потребителите предпочитат офлайн реклами и национални медии

Ново проучване на Kantar показва, че потребителите предпочитат рекламни послания извън дигиталните мрежи и в националните медийни канали.

от Redlink
Потребителите предпочитат офлайн реклами и национални медии

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Въпреки популярността на дигиталните платформи в ежедневието, потребителите продължават да бъдат по-позитивно настроени към офлайн рекламните платформи, сочи ново проучване на Kantar.

Това е само една от констатациите в глобалната класация Ad Equity на Kantar за медийни канали и медийни марки. Въздействието и доверието към рекламите се отнася до отношението, което потребителите имат към конкретните платформи и рекламни формати.

Според проучването киното, спонсорираните събития, рекламите в списания, местата за продажба (POS) и рекламите във вестници заемат първите пет места като медийни канали с въздействаща реклама.

Сред онлайн каналите водещи са рекламите в подкасти, съдържанието от инфлуенсъри, рекламите за електронна търговия, рекламите в стрийминг телевизия и рекламите в социалните медии.

По отношение на големите дигитални платформи, TikTok е начело в световната класация за рекламно въздействие и тежест, следван от Amazon, Instagram, Google и Twitter.

На 16 от 23-те проучени пазара най-високо класираната медийна марка е местна медийна марка или локализирана версия на глобална медийна марка; десет от тези 16 са марки за новини и списания.

Проучването е важно, защото оспорва доминацията на дигиталните реклами. С глобалните дигитални платформи, склонни да привличат много внимание и пари на рекламодателите, може лесно да се пренебрегне значението, което потребителите отдават на по-традиционните и местни медийни канали на много пазари.

Повече информация за медийното потребление от Kantar ще разкрият на събитието си на 9 сетпември. Как да се регистрирате може да научите тук.