Може ли българска агенция да е успешна на външни пазари?

В криейтив студиото &Play – най-новата компания, част от Ogilvy Group България, вярват в това

от Redlink
Може ли българска агенция да е успешна на външни пазари?

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Kриейтив, контент и тех студиото &play е най-новата компания, част от Ogilvy Group България. Студиото &play, което съчетава дигитална криейтив агенция и продукционно студио за видео, фотографско и аудио съдържание, е създадено в отговор на нуждата и изискванията на съвременните брандове за повече гъвкавост, бързина и иновации в комуникационното им обслужване. Голяма част от проектите на &play се измислят и изпълняват in-house, което съкращава процесите и позволява по-голям творчески контрол върху качеството на финалния продукт.

Творческите директори на &play, Иван Тотев и Димитър С. Стефанов са работили за много от най-големите брандове в България и за международната мрежа на WPP.

Нуждите на партньорите ни постоянно се променят – това правим и ние. С &play имаме амбиция да обслужваме не само българския пазар, но и пазарите в Средна Азия“, споделя Иван Тотев, единият от двамата творчески директори на &play.

Криейтив хората в България са не по-малко талантливи или можещи от тези извън страната ни. Напротив, нуждата да бъдат адаптивни им е дала възможност да гледат на оригиналността по съвсем друг начин. В &play искаме да използваме това, казва Димитър С. Стефанов, творчески директор на &play.

Екипът на &play е съставен от 10 талантливи мултидисциплинарни специалисти – контент криейтъри, визуални артисти и режисьор с ноухау в гейминг, технологиите, AI и web 3.

Геймингът отваря съвсем нов канал към GenZ публиката – много по-ангажиращ, много по-интересен, много по-всичко. Кога последно рекламата ви е била гледана 5 часа? Това се случва почти с всеки стрийм в Twitch.“ споделя Димитър С. Стефанов.

Студиото вече работи с брандове като adidas, Storytel, OSHEE и Hilton, а един от най-новите им проекти е The 15-minute pizza map за Feliciana - брандът за замразена пица на Dr. Oetker.


Feliciana се приготвя изключително бързо и лесно – поставя се във фурната за 15 минути и готово. Тя е перфектна за GenZ геймърите, които прекарват голяма част от свободното си време пред компютъра и имат нужда от нещо бързо и лесно за хапване. За да им покажат това, &play използват една от най-популярните игри – Fortnite. Изграждат изцяло нова карта във формата на Feliciana, която наричат The 15-minute pizza map. Картата е игрална не само от България, но и от всеки друг пазар и на практика завинаги ще остане във Fortnite. Всеки игрален рунд е точно 15 минути – толкова, колкото е необходимо, за да бъде приготвена една Feliciana.

За пускането на картата &play се свързат с eдин от популярните Fortnite стриймъри в България, която направи турнир между нея и 15 други играчи, гледан общо 35 280 минути.

В игрите нещата не се делят на пазари, а на интереси – това прави възможно един бранд да достигне до много повече хора, отколкото би се случило с какъвто и да е друг вид бранд позициониране“, коментира Иван Тотев.

Ogilvy Group наскоро отпразнува успешния старт на криейтив студиото &play със стилно парти в София. Събитието събра над 150 гости, сред които представители на най-големите компании и медийни групи в България. За тях пя звездата на класическата сцена ­– оперната прима Ина Кънчева, а популярният френски DJ Мат Сайз, пристигнал специално за елегантното парти, се погрижи за парти атмосферата през цялата вечер.