Kia се завръща на Super Bowl'22 с трогателна история за куче-робот

Вижте 13-ия рекламен клип на KIA за Super Bowl и новата интегрирана кампания на Kia EV6 - първото изцяло електрическо превозно средство на марката

от Redlink
Kia се завръща на Super Bowl22 с трогателна история за куче-робот

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Дългогодишен рекламодател в най-голямото телевизионно събитие в света KIA America се завръща на Super Bowl, след като миналата година пропусна традиционното си рекламно присъствие в "Голямата игра".

На Super Bowl 2022 Kia ще покаже 60-секунден клип, представящ изцяло новата електрическа Kia EV6 – първото изцяло електрическо превозно средство на марката със специална батерия. EV6 е първият от 11-те изцяло нови електрифицирани модела, които Kia ще представи в световен мащаб до 2026 г., съгласно стратегията на Kia Plan S.

Kia показа 13-ия си Super Bowl клип доста преди деня на „Голямата игра“ на 13.02 между Cincinnati Bengals и Los Angees Rams, а очарователно куче-робот, главен герой в рекламата, ще е в центъра и на цялата кампания на марката. Според съобщение за пресата, на аниматорите са били необходими повече от 1900 часа, за да създадат Robo Dog, а разработването на самата реклама отнема повече от шест месеца.

Клипът "Robo Dog", създаден в партньорство с творческата агенция на Kia America - David & Goliath, следва очарователно куче-робот, което се влюбва от пръв поглед в Kia EV6 и се впуска в лудо преследване из града, на фона на „Total Eclipse of the Heart“ на Бони Тайлър. Когато преследването напълно изтощава батерията му, кучето робот се впуска в отчаян скок с последните си сили към отворени люк на EV6. Благодарение на иновативното бордово зарядно устройство на модела, кучето робот презарежда напълно батерията си и може да се наслади на пътуването си с Kia EV6 и приятелството с нейния шофьор. Освен основната едноминутна версия, видеото има и 15" и 30" версии.

„EV6 бележи началото на Kia като доставчик на решения за устойчива мобилност и е следващата стъпка в преминаването ни към електрификация“, казва Ръсел Уейджър, вицепрезидент по маркетинг на Kia America. „За да запознаем над 100 милиона зрители с Kia EV6, искахме да съпоставим бъдещето с емоциите, които всички познаваме и разбираме днес – любовта, която може да бъде споделена между човек и животно.“

Клипът на Kia за Super Bowl е част от интегрираната маркетингова кампания на марката, която включва телевизия, печатна реклама, външна реклама, както и активации в социалните медии. Кампанията включва и партньорство между автомобилния производител и Petfinder Foundation – организация, предназначена да помогне на животни от приюти да намерят своите домове завинаги. В партньорство с Petfinder Foundation Kia пуска своето мобилно уеб изживяване "Robo Dogmented Reality", което позволява на любителите на животните просто да сканират QR код, за да пренесат Robo Dog на Kia в собствения си дом чрез всяко мобилно устройство. Това иновативно изживяване виртуализира незабавно осиновяването на домашни любимци и примамва потребителите да обмислят осиновяването на нуждаещо се животно.

Kia ще стартира и първата си интеграция в TikTok, която ще предостави на потребителите шанс да танцуват с най-сладкото роботизирано куче досега – Robo Dog – на фона на музиката от клипа „Total Eclipse of the Heart“ на Бони Тайлър. Kia си партнира с петима създатели на TikTok, за да насърчи осиновяването на домашни любимци, като същевременно разпространява забавлението и любовта. Участващите създатели на TikTok са @dougthepug, @besperon, @hi_im_chewie, @melissabecraft и @laurengottlieb.

„Горди сме, че си партнираме с Kia America за тяхната кампания за Super Bowl“, казва Тони Морган, изпълнителен директор на Petfinder Foundation. "Безброй животни се нуждаят от любящи домове и се надяваме много от тях да ги намерят през следващите седмици. Връзката човек-животно е жизнено важна и може да донесе години на щастие, комфорт и приятелство, както на животното, така и на собственика."