Heinz си партнира с ABSOLUT за създаването на лимитирана серия сос за паста

Рецептата е вдъхновена от TikTok видео на Джиджи Хадид

от Redlink
Heinz си партнира с ABSOLUT за създаването на лимитирана серия сос за паста

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Kraft Heinz си партнира с Absolute водка, марка на Pernod Ricard, за да произведе лимитирана серия сос за паста Heinz с водка за британския пазар, който ще бъде в продажба от средата на април 2023г. Сътрудничеството е вдъхновено от модела Джиджи Хадид и предизвиканата от нея тенденция в социалните медии, когато тя сподели своята любима рецепта за пикантна паста с водка в TikTok през 2020 г.

Първата гама сосове за паста на Heinz стартира през 2022 г., като с кампанията за представянето им Heinz се извиниха, че са „нелепо“ закъснялисъс 150 години за навлизането си в категорията сос за паста. За новия сос, създаден с Absolut Vodka, представителите на двете компании кават, че водката – която намалява до по-малко от 1% по време на процеса на готвене – „подсилва летливите ароматни съединения, които вече присъстват в доматите, и създава богата текстура, която перфектно балансира кремообразните нотки на сирене с наситения домат и ароматен босилек ”.

Никога не пропускащ тенденция, която става вирусна, творческият директор на марката The Absolut Company Тад Грийноу пояснява: „При всяко партньорство ние започваме първо с потребителите – какво им предлагаме и защо да ги е грижа? Знаехме, че има невероятно търсене на Penne alla vodka – отчасти подхранвано от шума в социалните медии, когато знаменитост сподели рецептата онлайн. Тогава решихме, че можем да обединим най-доброто от два свята – най-добрите домати и най-добрата водка. Това би било нещо. И ето, Heinz x Absolut доматена сос за паста с водка.“

Маркетинговата кампания за соса е създадена от Wunderman Thompson Испания, а медийна агенция за кампнията е Carat. Арт директори са Sergi Boixadera и Carlos Galán, а копирайтърът е Алберт Ксифра.

Пако Бадиа, изпълнителен творчески директор на Wunderman Thompson Испания, коментира: „Това е много вълнуващо начало за нас, тъй като имаме възможността да отдадем почит на една от най-разпознаваемите кампании на всички времена – рекламите на Absolut от началото на 80-те години.. Привилегия е да мога да почета такава емблематична кампания.."

Heinz x Absolut Tomato Vodka Pasta ще се продават в Обединенто Кралство с цена на дребно от £2,50 за буркан от 350 g и могат да бъдат предварително поръчани от www.heinztohome.co.uk преди пускането им в магазините Waitrose от 12 април.

Сосът Heinz x Absolut Tomato Vodka Pasta е пореден пример за маркетингова иновация на Heinz, след като компанията проследи моряк на име Елвис Франсоа от Доминика в Карибите, който беше изгубен в морето почти месец по-рано тази година и каза на спасителите, че е оцелял, като е ял кетчуп Heinz.

View this post on Instagram

A post shared by Heinz (@heinz)

От комапията обещаха да му осигурят нова лодка ако успеят да се свържат с него. „Намерихме Елвис Франсоа с помощта на местни репортери в Доминика и нашите екипи в САЩ успяха да се свържат с него и да обсъдят най-добрия начин да помогнат в подкрепа на него и семейството му“, казва говорител на Heinz.