GLAMI обновява своята визуална идентичност

Промяната изразява стремежа на компанията за персонализиране и разнообразие в модата

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

GLAMI.group е основана в Чехия през 2013 г. като модна търсачка със стратегическа визия да създаде най-добрия моден каталог и да предлага всички модни артикули за всеки потребител на едно място.През годините GLAMI свързва своята платформа с повече от 4300 модни електронни магазина със 17 милиона продукта в 14 европейски страни. През 2022 г. компанията се разшири на италианския пазар със закупуването на най-голямата местна модна търсачка - STILEO.it.

Основателят и бивш главен изпълнителен директор на GLAMI, Томаш Ходбои, казва: „Това, че предлагаме най-големия моден каталог на пазара все още е здравата основа, на която компанията се позиционира. В дългосрочен план се стремим да се превърнем в „Spotify в модата". Искаме да направим GLAMI място, което познава вкуса на всеки потребител и веднага му предлага най-добрите и подходящи продукти, налични в платформата."

Компанията взима решение да оповести тази нова стратегическа визия чрез актуализиране на целия си визуален подход и стил, но също така и чрез обновяване на логото си, за да демонстрира новия имидж на марката.

Актуализираният визуален стил на марката се състои от обновено лого, нова цветова визия и нов символ на бранда: електриково виолетова звездичка.


Символът на новото лого представя GLAMI като пресечна точка на модата и технологиите, и също така символизира мястото, където се срещат електронните магазини и клиентите. Той е вдъхновен от дългогодишната история на компанията, която следва твърдо своята концепция – всички модни артикули на едно място. Символът носи и едно по-дълбоко значение, което да подскаже какви са принципите на GLAMI. „Комбинацията от остри и закръглени ръбове в символа на звездичката отразява нашето убеждение, че модата е за хора от всички възрасти, размери и типове тяло, и следователно представя нашето желание за приобщаване. Електриково виолетовият цвят носи усещане за изтънченост, креативност и надеждност. Стремим се да вдъхновим и да помогнем на всеки отделен потребител в GLAMI да намери точно тези дрехи, обувки или аксесоари, които търси.“, казва г-н Ксенофон Елефтериадис, ръководител на глобалните комуникации на GLAMI.

„Нашите усилия са насочени към подобряване на видимостта на GLAMI като водеща европейска платформа за търсене и откриване на мода, която използва технологията, за да направи модния избор лесен и бърз за нашите клиенти“, казва г-н Елефтериадис и допълва: „Развълнувани сме от възможностите и хоризонтите, които това технологично развитие отваря, докато същевременно продължаваме да свързваме електронните магазини с нови клиенти и да предлагаме безпроблемно пазаруване.“

Като визионер и двигател на технологичните промени, GLAMI използва технология за машинно обучение още от 2015 г., за да предоставя на клиентите си възможно най-доброто изживяване при търсенето на модни продукти. Към днешна дата GLAMI дава възможност на потребителите, но също и на електронните модни магазини, да се възползват от AI технологията, като приспособява модната селекция към всеки отделен потребител. Системата за класификация, управлявана от изкуствен интелект, категоризира по „умен“ начин милиони продукти от хиляди модни електронни магазини на едно място.Специализираният AI екип на компанията изгражда различни функционалности като препоръчване, сходство и категоризиране на продукти, и други, за да предостави безпроблемно навигиране при откриването на модни артикули на всеки потребител. Платформата улеснява откриването на модни артикули и пазаруването и предоставя възможността за „умен“ избор, но също така е и инструмент за спестяване на пари и време.