Доверието на медия байърите към X (ex Twitter) намалява

Проучването на Myers Report за 2023 г. очертава ключовите опасения на байърите на реклама в социални медии относно ребрандираната компания.

от Redlink
Доверието на медия байърите към X (ex Twitter) намалява

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Неочакваното ребрандиране на Twitter на "X" от Илон Мъск през юли, и обявяването на компанията като платформа за "неограничена интерактивност" засега изглежда колебливо, като само името и логото на компанията претърпяват видими промени. Според някой гласове в индустрията този ход може и да е тактика за отклоняване на вниманието от новия продукт на Meta - Threads.

Проведеното наскоро проучване на The Myers Report - най-изтъкнатият ресурс за B2B изследвания и стратегическо разузнаване в медийната индустрия, разкрива интересни констатации относно възприемането на "X", известен преди като Twitter, от рекламната индустрия. Над 4200 рекламни специалисти участват в проучването, а сред тях са и 500+ медия байъри на реклами в социалните медии, които посочват ключовите си опасения относно "X".

Проучването на Myers Report разкрива, че почти ПОЛОВИНАТА (47%) смятат, че Twitter (вече "X"), "не се представя" за маркетолозите или "може да се представя по-добре". Това контрастира значително със средната стойност на индустрията за социалните медии от 15%. Първите три причини за това недостатъчно представяне са опасенията за безопасността на марката (59%), липсата на иновативни / творчески възможности (55%) и липсата на качествени търговски екипи и лични взаимоотношения (50%).

Стейси Лин Шулман, ръководител на пазарното разузнаване за MediaVillage Education Foundation, организацията с нестопанска цел, която поема изследването на The Myers Report, кометира: "Преходът от Twitter към "X" не мина толкова гладко, колкото се надявахме. От объркването на потребителите по отношение на брандинга до намаляващите приходи на рекламодателите и опасенията за безопасността на марката и иновациите, предизвикателствата са очевидни. Шулман вярва, че следващите месеци ще бъдат от основно значение за "X", за да възстанови идентичността си и да си възвърне доверието на рекламодателите.

Въпреки оптимизма на главния изпълнителен директор на "X" Линда Якарино, първоначалната обратна връзка предполага неправилно възприемане на марката в рекламната общност. Нашумелият ход с привличането на CEO от NBC Universal в Х все още няма желания ефект да обърне рекламните инвеститори. Медия байъри и планьори на социални медии в 14 агенции от най-високо ниво казват, че планират да намалят текущите си инвестиции средно с -43% през следващите шест до дванадесет месеца в светлината на последните промени в ръководството на компанията.

Шулман признава: "В непрекъснато развиващия се дигитален пейзаж, метаморфозата на Twitter в "X" представлява смела крачка към предефиниране и разширяване. Въпреки това първоначалната обратна връзка от потребителите и заинтересованите страни в индустрията предполага несвързано възприемане на марката".

Джак Майърс, основател на MediaVillage Education Foundation, подчертава: "Докладът на Myers последователно разкрива прогнозни прозрения за индустрията от 80-те години на миналия век насам. Настоящото проучване, като се има предвид ситуацията с "X", е изключително осветляващо за това как възприятията на марката могат пряко да повлияят на приходите. "