Кампанията на Procter&Gamble за Олимпиадата в Токио 2020

Мултибранд кампанията отново се фокусира върху родителите на атлетите

от Redlink
Кампанията на Procter&Gamble за Олимпиадата в Токио 2020

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Историята на гиганта в потребителските стоки Procter&Gamble (P&G) като олимпийски спонсор, започнала от зимните Олимпийски игри във Ванкувър през 2010 година, е изпълнена с изключителни кампании като “Най-добрата работа“ и „Благодаря ти мамо“ – едни от най-ефективните реклами за големи събития на всички времена. За P&G ангажимента към олимпиадата е важна част от маркетинговите усилия на компанията, не само заради високия разход за спонсорството на най-голямото световно спортно събитие. Марк Причард, главен бранд директор на P&G, коментира: „P&G вярва, че олимпийските игри имат огромна сила да обединяват хората чрез спорт и ние сме горди, че сме част от Олимпийското движение повече от десетилетие. Въпреки че всяка олимпийска игра е различна, нашият подход винаги е бил да отпразнуваме пътуването, което спортистите предприемат по пътя към своите олимпийски мечти и многото хора, които ги подкрепят по пътя“.

Новата мултибрандова кампания на гигантът в бързооборотни стоки за Олимпийските игри в Токио 2020 е част от потребителската кампания „Води с любов“ и е вдъхновена от многото олимпийски и параолимпийски спортисти, които не само постигат атлетично величие, но също така се ангажират с добри дела и инициират положителна промяна в своите общности.

Кампанията включва два нови филма, създадени от Weiden+Kennedy Portland и заснети от продуцентската компания SMUGGLER и режисьора Miles Jay : „Любовта води до добро“ и „Твоята доброта е твоето величие“.

„Любовта води до доброто“ отбелязва важната роля, която всички родители имат за отглеждането на децата си като добри хора. Филмът показва онези тихи моменти през целия живот детето, благодарение на които то се превръща в шампион – и като спортист, и като човек. Този филм показва как изборът на определени действия, за да бъдеш добър човек, отразява уроците, преподадени от тези, които ни обичат. Често тези уроци водят до моменти, които блестят най-силно - дори на олимпийската сцена: прояви на уважение и добро спортсменство, демонстриране на доброта към нашите съперници и постоянство пред несгодите.

В чест на спортистите, които показват добротата си на и извън терена, P&G стартира и филма „Твоята доброта е твоето величие“. Разказан от гледната точка на гордите родители, във филма участват олимпийски и параолимпийски спортисти, които дават пример с любов и показват на света, че истинската мярка за величие е добротата. Американските спортисти във филма включват шесткратния олимпийски златен медалист в леката атлетика Алисън Феликс, четирикратния световен сърф шампион Кариса Мур и олимпийския златен медалист в баскетбола Елена Дел Дон.

„През последното десетилетие бяхме удостоени с честта смирено да разказваме историите на невероятни спортисти и семейства, които са ги подкрепяли по пътя към постигането на техните олимпийски и параолимпийски мечти“, казва главният бранд на P&G Марк Причард. „Когато тези мечти бяха задържани през 2020 г., бяхме вдъхновени, когато атлетите надмогнаха собственото си разочарование и се включиха да помагат на другите и да служат на своите общности. Като поставят другите над себе си и отпускат своето време, талант и ресурси, за да помогнат на нуждаещите се – тези успешни спортисти показват, че тяхната доброта е тяхното величие. "

Пет години след като P&G представиха „Благодаря ти мамо“ – легендарната кампания за Олимпиадата в Рио 2016, която се фокусира върху родителите на олимпийските и параолимпийските шампиони, „Любовта води до добро“ и „Твоята доброта е твоето величие“ надграждат тази емблематична кампания и включват призива за действие „Да водиш с любов“ чрез добри дела. И двата филма ще се появят в пълната си дължина в дигитални канали и в кратки форми по телевизията в повече от 15 страни.

P&G и Международния олимпийски комитет създадоха и документална поредица, наречена "Доброто е злато", която се фокусира върху реалните истории на четирима спортисти, които са предприели действия срещу предрасъдъците и неравенството. P&G също така ще си партнира с търговците на дребно, за да подкрепи Team USA с кампании в магазини, телевизионни и дигитални кампании, включващи олимпийски спортисти за марки на копанията, включително Tide, Pantene, Olay, Venus, Always, Secret и SK-II. Като част от кампанията си, P&G, Международния олимпийски комитет и Международния параолимпийски комитет обявиха и 52-ма бенефициента на фонда „Спортисти за добро“, който почита спортистите, които подкрепят своите общности за напредък в равенството, приобщаването и устойчивостта. Фондът ще дари по 10 000 долара на благотворителни организации, които всеки от тези спортисти подкрепя.

Въпреки усилията на P&G за подпомагане на очаквания рекламен шум около олимпийските игри, все още има въпросителни за начина, по който Япония се справя с коронавируса и мерките за безопасност по време на игрите, което може да усложни или дори осуети провеждането на глобалното спортно събитие.