8-те човешки емоции и най-мощната от тях в новата реклама на P&G

P&G обещава 2021 добри дела през 2021

от Redlink
8-те човешки емоции и най-мощната от тях в новата реклама на P&G

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

P&G подкрепя хора и общности, изправени пред трудности, вече повече от 180 години и през 2020 г. предостави значителни средства, както за опазването на околната среда, така и за борбата с COVID-19. Компанията обяви, че планира 2021 добри дела през новата 2021 г., предоставяйки почистващи продукти, лични предпазни средства и финансови средства на стойност десетки милиони долара за борбата с пандемията през 2021г. Тези дейности са част от потребителската кампания "Lead with Love", която съдържа призив да превърнем 2021 в годината, в която всички ще се обединят в полза на равенството, за доброто на планетата и различните общности.

Кампанията "Lead with Love" включва нов 60-секунден клип озаглавен „Емоции“, създаден от DentsuMcgarryBowen, който показва бебета и малки деца, изпитващи осемте емоции, с които се раждат хората - най-мощната от които, както твърди клипът, е любовта.

Клипът е по идея на арт директора Дейвид Блек, продуциран е от агенцията и е режисиран от Джесика Терлици, като използва кадри от имидж банки и кадри, генерирани от потребители. Саундтракът е версия на песента Cranberries Dreams.

Клипът бе показан за пръв път на 19.12 по време на церемонията на наградите на Global Citizen Prize – наградите, които отличават лидерите, предприемащи действия за създаването на по-добър свят и за подпомагане на най-уязвимите хора в света. Наградите са спонсорирани освен от P&G и от Cisco и Citi. Обещанието на P&G за 2021 добри дела през новата година се равнява на малко над 5,5 добри дела на ден, но в съобщението на компанията не е специфицирано как точно ще се отчитат отделните добрини.

През следващата година P&G ще продължи да осъществява програми, свързани с най-големите им марки, като Pampers, предоставящи специално направени пелени за най-малките недоносени бебета и образователната програма Puberty & Confidence Education на Always, която достига до над 18 милиона деца, родители и учители всяка година.

Марк Причард - Chief Brand Officer на P&G, каза: „2020 г. внесе яснота относно това кои са важните неща и ролята, която бизнесът и марките трябва да играят в обществото. С рекламата, която достига до хората по целия свят, ние избираме да използваме гласа си като P&G и гласовете на нашите марки, за да предизвикаме разговори, да отворим сърцата и да вдъхновим хората навсякъде да предприемат действия и да водят с любов. "

DentsuMcGarrybowen, които работят за марката P&G в Австралия, са създали новата реклама „Емоции“, но идеята на кампнията „Водете с любов“ е на Wieden + Kennedy, които първоначално я включват в рекламата на P&G за Олимпиадата в Токио това лято, която никога не видя бял свят, пояснява Причард. Хаштагът #LeadWithLove също е включен и в друга реклама на Wieden + Kennedy „Любовта е всичко, което виждат“ за борбата с COVID през май, както и в „Паузата“ създадена през юни от Grey за трудностите, които LGBTQ + хората често срещат при намиране на партньори. Идеята зад „Lead with Love“ е да се обедини под една обща тeма нарастващият набор от корпоративни и проекти на марки на компанията, които бяха ускорени от събития от 2020 г., въпреки че много от тях датират отпреди години.