Тиха нощ: дайте им почивка – коледната кампания на AXA Group

Глобалната кампания на AXA, създадена от Publicis Conseil, призовава хората да са разумни и предпазливи по празниците по оригинален, забавен и емоционален начин.

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Празничният сезон вече е в разгара си. Но освен празничните събирания с близки хора и размяната на подаръциоледните празници, изпълнени с радост и щастие, са и пиков период за различни инциденти. Така празниците се оказват силно натоварен период за всички работещи в спешните служби: полицаи, пожарникари, лекари, медицински сестри и други, станали известни като „работници на първа линия“ по време на пандемията. От спешни медицински случаи до пътнотранспортни произшествия, натискът върху тези специалисти се увеличава по празниците и едва ли има някой, който не е съгласен, че тези хора също заслужават почивка по време на Коледа.

На това прозрение се базира глобалната коледна кампания, създадена от Publicis Cosneil за AXA Group - световен лидер в застраховането, със 160 000 служители, обслужващи 108 милиона клиенти в 57 страни. С коледната си кампания Axa излиза отвъд обикновения застрахователен аспект, подчертавайки необходимостта хората да са от по-внимателни през този период, за да се избягват инциденти.

Режисираното от Макс Фишър онлайн видео в основата на кампанията, подчертава човешката страна на тези, които работят зад кулисите, за да гарантират безопасността на всички. Филмът представя различни служители на спешните служби по време на работа, които правят нещо много необичайно: почиват си, докато чакат нещо да се случи. Музиката – римейк на на "Тиха нощ" от Андрю Делонг е ключов елемент, който се слива с изображенията, създавайки потапящо преживяване за зрителите. Видеото предава едно много силно, уникално и просто човешкопослание: ако не се държиш безразсъдно, те не трябва да те спасяват. Кампанията умело счетава коледния дух с отдаването на почит на спешните служби и призива към отговорно поведение за безопасност.

В доплнение към видеото, кампанията включва и дигиталната активациа Safe Holiday Collection (безопасна празнична колекция) – колекция от тематични празнични предмети, преработени, за да предотвратят всякакви инциденти, което ги прави напълно и комично непрактични.

В допълнение към повишаването на осведомеността за необходимостта от повишено внимание в празничните дни за избягването на инциденти, AXA активно се ангажира с насърчаването на безопасността. Чрез конкретни инициативи и специализирани услуги и съвети за намаляване на рисковете по време на коледния период, компанията демонстрира своята отдаденост към благосъстоянието на общността.