Седмица 39 – вече есен

В подреждането на топ програмите има промяна, като досегашният лидер „Игри на волята“ отстъпва първото място на „Пееш или лъжеш“.

Текст: Елица Павлович, Петя Розева от Redlink
Седмица 39 – вече есен

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за периода 23 – 29 септември за зрителите в активна възраст 18-64 година са точно на нивото на миналогодишните. Това е добра новина на фона на година с преобладаващо по-ниски рейтинги. Обяснението е ясно – есенният сезон започна с пълна сила.

В подреждането на топ програмите има промяна, като досегашният лидер „Игри на волята“ отстъпва първото място на „Пееш или лъжеш“, което изглежда е новият фаворит на зрителите, използващ доказаната формула за забавно настроение на „Като две капки вода“. Четири от петте предавания начело в седмичната класация имат значителен ръст в рейтингите и вече има шест предавания с двуцифрен рейтинг, като до миналата седмица само „Игри на волята“ постигаше такъв резултат. Също важно е и присъствието на две публицистични предавания сред най-гледаните програми. Леко намаление на рейтингите отбелязват три от предаванията от новия сезон на бТВ – „Островът на 100-те гривни“, „Бягство към победата“ и „Колко ми даваш“. Като цяло обаче класацията с топ предаванията показва позитивно развитие, независимо че половината предавания имат лек спад в рейтингите.

Със започването на есенния сезон се завръщат и публицистичните предавания. В навечерието на поредните парламентарни избори интересът към тях е по-висок, като при най-гледаните две – „На фокус с Лора Крумова“ в частта след новините и „Защо, господин министър?“ имат много висок рейтинг, сравним с резултатите им около предишните избори.

В предаването на Лора Крумова е гостувал проф. Кирил Топалов, за да говори по въпроа за присъединяването на Северна Македония и Албания към ЕС. В „Защо, господин министър?“ гост е служебният министър на транспорта Евтим Милошев.