Уес Андерсън участва в режисираната от самия него реклама на Montblanc

Кампанията е посветена на 100 годишнината на легендарната писалка Meisterstück на Montblanc.

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Най-новият филм на Уес Андерсън не може да се види в кината или в стрийминг платформите като Netflix. Късометражният триминутен филм на награждавания с „Оскар“ режисьор е част от рекламната кампания на Montblanc, посветена на 100-годишнината от създаването на емблематичната писалка на марката Meisterstück. Със своя черен дизайн във формата на пура, три златни пръстена и ръчно изработен златен писец, Meisterstück като най-разпознаваемия продукт на марката се превръща в синоним на Montblanc. За да отбележи един век, откакто този глобален символ на марката е представен за първи път през 1924 г., Montblanc си партнира с американския режисьор и сценарист Уес Андерсън, за да създаде кампания, която отвежда зрителите на пътешествие в необикновения свят на Montblanc, видян през очите на режисьора.

За създаването на филма "100 години MEISTERSTÜCK", Уес Андерсън работи със своидългогодишни творчески сътрудници, като продуцента Роман Копола, художествения директор Стефан Геслер и оператора Линус Сандгрен („Ла ла ленд“, „Няма време за умиране", "Солтбърн"). Филмът отвежда зрителите на пътешествие по следите на трима ексцентрични герои – самият Уес Андерсън и актьорите Рупърт Френд и Джейсън Шварцман, от заснежената снежна шапка на върха Монблан, чието име носи марката: („Най-високият връх на алпийската арка и вдъхновение за първата писалка Montblanc, проектирана преди повече от 100 години за приключенския пътешественик, който иска да остави своя отпечатък") до измислената централа на марката. Тримата герои се редуват, прекъсвайки се един друг, докато разказват за най-известното предложение на компанията – писалката и обсъждат нейните качества. Meisterstück не е единственият продукт, който получава роля във филма. Появяват се и часовници и кожени изделия на Montblanc, като в стила на реклама от 60-те години, където говорител държи продукт, докато описва неговите характеристики, всеки герой държи продуктите на Montblanc и ги споменава.

Филмът е заснет в студио Babelsberg в Германия, където Андерсън в момента работи по новия си проект: The Phoenician Scheme, комедиен-екшън-трилър, създаден в съавторство с Роман Копола, с участието на Бил Мъри, Майкъл и Бенисио дел Торо. За старта на кампанията, Montblanc отваря вдъхновен от хижата във филма pop-up store на 459 Rodeo Drive в Бевърли Хилс на 4 май. Всеобхватното алпийско пространство е вдъхновено от високопланинската библиотека на обсерваторията Montblanc, видяна в късометражния филм и ще остане отворена до 31 юли. Тук клиентите ще могат да участват в семинари по калиграфия и водене на дневник, заедно с класове за приготвяне на коктейли.

Наред с рекламата, Андерсън изненада и ръководителите на Montblanc, като представи и своя собствена писалка, създадена от сценографския екип на филма, която също присъства в рекламата. Montblanc ще произведе 1969 копия от тази малка зелена писалка (за да отбележи годината на раждане на Андерсън - 1969), наречена Schreiberling (което се превежда като "драскачът" от немски) и тя вече е налична за предварителна поръчка на цена от $2500 и ще бъде доставена до май 2025 г.

Montblanc има история в сътрудничеството с известни режисьори като Спайк Лий и Вим Вендерс, преди да се обърне към режисьора и сценарист Уес Андерсън, който да привнесе своята стилизирана естетика и запазената си марка нестандартно разказване на истории в най-новата кампания на марката. Това не е рекламен дебют и за Уес Андерсън, тъй като той вече е правил късометражни филми като реклами за Prada, American Express и Stella Artois.