Слънцезащита в менюто на заведенията

Здравният застраховател Zilveren Kruis предлага слънцезащита на хората в заведенията там, където е слънцето – на масичките на тротоара.

от Redlink
Слънцезащита в менюто на заведенията

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Зажаднели за слънце през по-голямата част от годината, холандците се тълпят в кафенетата на открито веднага щом лъчите пробият облаците. Спирането за обяд на открито или питие на слънчев градски площад често е спонтанно, оставяйки мнозина неподготвени и без слънцезащитен крем. Знаейки това, здравният застраховател Zilveren Kruis стартира кампания за борба с рака на кожата, най-бързо разрастващия се вид рак в страната. Като си партнира с ресторанти и барове, застрахователят включва слънцезащитен крем в менюто - буквално.

Участващите заведения могат да закупят минерални слънцезащитни продукти по цени на едро чрез партньорството на Zilveren Kruis със слънцезащитната марка Tenue de Soleil. Когато поръчват напитка, клиентите могат да добавят „порция“ слънцезащитен крем, ако са забравили да нанесат по-рано или трябва да нанесат отново, докато се наслаждават на времето си на открито. Zilveren Kruis предлага цена за препродажба от 2,99 евро за туба от 30 ml, но фирмите могат да таксуват по-малко или да предложат слънцезащитния продукт безплатно. Всяка групова покупка включва стикери с подробности и цена, което улеснява добавянето на слънцезащитни продукти към съществуващите менюта.

Очаква се всеки пети холандец да бъде диагностициран с рак на кожата през живота си. Това налага защитата от слънцето да стане толкова рутинна, колкото и поръчването на кафе или чаша вино. Чрез интегрирането на безопасността от слънцето в ежедневните дейности, Zilveren Kruis се надява да промени общественото поведение и да намали случаите на рак на кожата. Инициативата се основава на повтаряща се лятна кампания на застрахователя, като инсталира над 120 безплатни слънцезащитни станции на плажове, увеселителни паркове, фестивали и други сезонни места за събиране в Холандия.

Zilveren Kruis идентифицира често срещано явление - хората забравят да защитят кожата си по време на импровизирани престои на открито - и използва настройки и рутинни процедури, за да измисли решение. Застрахователят използва и социално доказателство: виждането на слънцезащитен крем в менюто и гледането на хората, които го поръчват, може да подтикне други потребители да направят същото, създавайки полезен цикъл на поведение, ориентирано към слънцезащита. Това е особено важно, тъй като дезинформацията за тен и слънцезащитни продукти се разпространява в TikTok и други платформи.

Подходът на застрахователя е ориентиран към отричане на проповедите и утвърждаване на насладата – така неговото ефективно решение прави здравословните опции да се преживеят и почувстват като бонус към свободното време, а не като компромис.