Coca Cola x Marvel: Героите

Най-мащабната глобална колаборация на двете марки до момента включвa лимитирана серия опаковки на Coca Cola с 38 герои от Вселената на Marvel, преживявания с добавена реалност и нова реклама с участието на X-Men и Daredevil.

от Redlink
Coca Cola x Marvel: Героите

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Две от най-емблематичните за съвременната поп-култура марки: Dsiney и Coca Cola, обединиха сили в нова глобална колаборация с безпрецедентен мащаб. В продължение на почти 85 години Marvel вдъхновява милиони фенове с различните си герои и вечните им истории, а сега Coca-Cola пренася героите от тази вселена върху емблематичните си бутилки, като продължава връзката си с Disney, започнала преди повече от 60 години.

The Walt Disney Company и Coca-Cola стартират Coca-Cola x Marvel: The Heroes – иновативно сътрудничество, в което двете любими марки вдъхват живот на света на Marvel с нова телевизионна реклама, както и с невиждано досега потребителско изживяване чрез ексклузивните дизайн на лимитирана серия опаковки на Coca-Cola с 38 супергерои.

Героите на Marvel, включени в 38-те дизайна на лимитираната серия продукти включват:
На опаковките на Coca-Cola са героите от Marvel Вселената: Blade, Cable, Colossus, Daredevil, Deadpool, Elektra, Juggernaut, Kingpin, Loki, Moon Knight, Negasonic Teenage Warhead, Wolverine, Nick Fury, Storm (само за САЩ), Super Skrull, War Machine
На опаковките на Coca-Cola Zero Sugar героите са: Ant-Man, Black Panther, Black Widow, Captain America, Captain Marvel, Doctor Strange, Groot, Hulk, Iron Man, Ms. Marvel, She-Hulk, Rocket, Scarlet Witch, Shang-Chi, Star-Lord, Thanos и Thor.

Великолепния набор от герои и злодеи от вселената на Marvel са изобразени в бяла, червена и черна цветова схема и всеки от тях при сканиране предлага на потребителите изживяване с добавена реалност(AR) чрез уебсайта на Coca-Cola.

Колаборацията Coca-Cola x Marvel е подкрепена от експанзивна и динамична глобална кампания, обхващаща телевизия, кино, дигитални платформи и външна реклама. Ключов аспект от тази глобална кампания е новият телевизионен клип на Coca Cola x Marvel– „Героите", създаден от агенцията GUT и заснет от Антоан Барду-Жаке и продуцентските компании Partizan и Landa, в който супергероите на Marvel се притичват на помощ на млада жена, поставила комиксовия свят в опасност.

Начело на групата супер-герои на Marvel е Daredevil, подпомаган от Falcon, Black Widow и Colossus, които побеждават престъпния Juggernaut, решен да унищожи целия свят на Marvel. Докато това се случва, Deadpool яде пуканки.

В допълнение към лимитираната серия опаковки и AR изживяването, Coca-Cola x Marvel: The Heroes предлага на феновете шанса да спечелят вълнуващи награди, като Ultimate Fan Experience, Disney Cruise, филмови прожекции на Marvel, колекционерски кутии, билети за филми, сувенири с автограф и абонаменти за Disney +.

Световната кампания обхваща 50 страни в Северна Америка, Латинска Америка, Европа, Китай, Япония и Азиатско-тихоокеанския регион, демонстрирайки глобалния обхват както на Coca-Cola, така и на Marvel. Сътрудничеството се ръководи от агенция Gut с подкрепата на дивизията на WPP Open X, включително VML, Ogilvy и BCW, заедно с Momentum и Forpeople.

"Нашият корпоративен съюз с Coca-Cola ни позиционира уникално да разработим нещо забележително иновативно в индустрията", казва Минди Хамилтън, старши вицепрезидент на глобалните маркетингови партньорства в The Walt Disney Company. "Взехме традиционната маркетингова парадигма и я предефинирахме по най-добрия възможен начин. Резултатът е безпрецедентна кампания, която се възползва от силата на вселената на Marvel – която се насочва 85-та годишнинна на любимите герои – и разказва истории по начин, който може да бъде направен само когато Coca-Cola и Disney се съберат."

Coca-Cola x Marvel The Heroes се базира на предишни партньорства между Coca-Cola и Marvel, включително рекламата за Super Bowl през 2016 г. и още по-дългата връзка на Coca-Cola с Disney, обхващаща почти шест десетилетия. Вселената на Marvel е изградена от повече от 8000 герои, включени в комикси, потребителски продукти, филми, сериали, атракции на тематични паркове и др.