Рекламите, които завладяха сърцата на зрителите по време на Super Bowl 2023

Най-харесваната реклама е тази на кучешката храна Farmers Dog, следвана от тези на NFL и Amazon

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

След всичките стотици милиони долари, похарчени за осигуряването на участието на суперзвезди в рекламите, които се показаха тази година на 113 милионната аудитория по време на излъчването на Super Bowl LVII, публиката гласува за своите фаворити сред всички излъчени реклами.

Според USA Today Ad Meter, най-популярната реклама по време на Голямата игра е тази на бутиковата храна за домашни любимци The Farmer’s Dog, основана преди по-малко от десетилетие като прясна алтернатива на масово произвежданите храни за домашни любимци.
Емоционалният им клип, озаглавен „Завинаги“ и подкрепен от едноименния сингъл на соул певеца Лий Фийлд от 2022 г., отбеляза 6,56 от 10 възможни точки при гласуването на зрителите, натоварени да оценят всичките 51 реклами в Ad Meter - 35-то състезание за измерване на реклами на USA TODAY. С това, рекламния дебют на The Farmer's Dog, създаден инхаус от компанията, стана победител в класацията на рекламите по време на Super Bowl LVII.

Историята в клипа „Завинаги“ не е изпълнена със знаменитости или хумор, а е просто един добър, класически разказ за любовта, която изпитваме към нашите кучета, разказана в изтънчен и вълнуващ стил от режисьора Го Иромото. Кадрите, които проследяват пътуването на едно момиче от пред-тийнейджърска възраст до млада майка и нейната трайна връзка с нейното кученце са заснети красиво. Всичко е обляно в топла светлина, а работата на камерата, включително и кадрите, заснети от нивото на кучешките очи, е първокласна. Емоционалния визуален разказ е добре подсилен и от музиката: прочувственото парче от 2022 г. „Forever“ на Лий Фийлдс,както и от емоционалното послание в края на видеото: „Нищо не е по-важно от повече години заедно.“

На второ място в класацията на USA TODAY Ad Meter с обща оценка 6,38 зрителите поставят клипа на NFL(Националната Футболна Лига в САЩ), създаден от 72andSunny. Вместо традиционната ода за мъжествеността, характерна за тзои спорт, видеото показва Даяна Флорес - куотърбек на женския национален отбор по футбол на Мексико, която спринтира, скача и очарова през всичките 90 секунди на безспирен екшън в който участват и НФЛ звездите Били Джийн Кинг, MrBeast и Даванте Адамс в костюм на папагал. Видеото отразява осъзнатата от NFL необходимост да се промени и да бъде по-приобщаваща, като изграждането на видеото изцяло около Флорес ( жена и чужденка) отразява еволюцията на марката в тази посока.

In house разработената реклама на Amazon „Спасяването на Сойер“, ооценена с 6,35, заема третото място в класацията на най-харесваните реклами на Super Bowl LVII.

И в тази реклама, това което очарова зрителите не е участието на знаменитости или хумора, а история за едно куче, при това не с много добро поведение. „Спасяването на Сойер“ на Amazon е пример за прекрасен разказ на история-.просто, емоционално, топло, с обрат в края – всички елелнти от успешните реклами на Jhon Lewis, съчетани по най-добрия начин.