Guiness 0.0 с послание за умереност за уикенда на Свети Патрик в Ирландия

Най-мащабната до момента кампания за отговорно пиене, създадена от AMV BBDO

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

С наближаването на деня на Св. Патрик и стартирането на празненствата в цяла Ирландия, Guinness 0.0 стартира най-голямата си кампания за отговорно пиене, с която иска да насърчи ирландците да „Превърнем деня на Св. Патрик в ден, който си спомняме“.

Създадена от AMV BBDO, празничната кампания на Guinness 0.0 предадава послание за умереност в консумацията на алкохолни напитки и насърчава потребителите да опитат безалкохолната бира на марката. В най-голямата досега дегустация на безалкохолна бира, 50 000 безплатни халби Guinness 0.0 ще бъдат поднесесни в над 300 места из цялата страна по време на уикендът около деня на Св. Патрик.

За подсилване на празничния дух, AMV BBDO създават и забавен клип, режисиран от Скот Кели, в който халби Guinness пеят хита на Бони Тайлър „Holding Out For a Hero“. Създаден е и забавен и интерактивен Snapchat филтър, който дава на потребителите шанса да създават свои собствени пеещи халби с Guinness 0,0.

Управляващият партньор на AMV BBDO Ник Андрю коментира: „Това беше задание- мечта: намиране на креативен начин за насърчаване на отговорното пиене на национален празник, който е толкова важен за горда ирландска марка и намирането на подход за модериране на посланието по начин, по който само Guinness би могъл”.

Като част от кампанията, фасадите на четири емблематични ирландски пъбове ще бъдат ребрандирани в „Guinness 0.0 pub“, като клиентите на O' Donoghues (Merrion Row, Дъблин), O' Connell's (Eyre Sq, Galway), O' Sullivans (Дъглас, Корк) и Common Market (Белфаст) ще могат да се насладят на безплатна пинта Guinness 0.0 на 17 март. Освен в тези четири легендарни пъба, чрез приложението Any Excuse потребителите могат да получат безплатна пинта Guinness 0.0 в още 150 кръчми в цяла Ирландия.

Освен това в 164 магазина на Tesco в Република Ирландия от 16 до 19 март 2023 потребителите, които закупят пакет от четири бири Guinness с Clubcard, ще получат безплатен пакет от четири Guinness 0.0.

Говорейки за кампанията, Алън Маклиън, директор на марката, Guinness Ireland казва: „ Денят на Св.Патрик е един от ключовите акценти в социалния календар. Щастливи сме да подкрепяме нашата безалкохолна бира, Guinness 0.0, в най-голямата ни кампания за отговорно пиене в Ирландия и насърчаваме всички да се включат по приятен и отговорен начин, за да превърнат деня на Свети Патрик в ден, от който има спомени”.