Burger King призовава хората „Поръчвайте си от McDonalds“

Безпрецедентна солидарност на вечните съперници в Англия и Франция

от Redlink
Burger King призовава хората „Поръчвайте си от McDonalds“

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Да, не е грешка. Трудните времена раждат странни съюзи.

Burger King изразява своята солидарност със служителите на ресторантите от цялата индустрия и призовава за подкрепа към всички работещи в ресторанти, включително и за тези, които работят за конкуренцията.
„Никога не сме мислили, че ще ви помолим за това, но многохилядният персонал на ресторантите се нуждае от вашата подкрепа в момента.“ Казват от Burger King.
„Разбира се, най-добре е да си поръчате Whopper, но и Big Mac-ът не е чак толкова лош“.


Безпрецедентният призив на Burger King първо бе публикуван в Tweeter акаунта на компанията във Франция, а няколко дни по късно бе подет и от филиала ѝ в Обединеното Кралство. Причината за тази безпрецедентна солидарност е завръщането на пандемията с пълна сила и повторното въвеждане на карантина в Англия, Франция и някои други европейски страни. От Burger King призовават феновете си да поръчват от всички ресторанти за бързо хранене , включително и тези на KFC, Pizza Hut, Leon, Taco Bell, Subway и други. Пандемията се отрази много тежко на ресторантьорската индустрия в Обединеното Кралство, а повторното въвеждане на карантината от 5-ти ноември ще е нов тежък удар за всички. Повечето заведения във Великобритания ще могат да работят само за доставки или като drive trough, като това значително ще ограничи приходите им. Призивът на Burger King: „ако искате да помогнете, продължавайте да се наслаждавате на вкусни ястия с доставка“, е изключително позитивно приет от феновете на марката, но някои отбелязват, че най-голяма нужда от подкрепа имат служителите на заведения, които не са част от големите световни вериги.

Докато в Европа Burger King показва солидарност с конкурентите си, в САЩ компанията е възприела доста по-агресивен подход. От веригата предлагат безплатен Whopper на клиентите си, които минават покрай някои от „най-страшните места на планетата“ – изоставени ресторанти на конкурентите им McDonalds, Wendy’s, Sonic или Jack in the Box. Като част от тематичната промоционална кампания на веригата всеки, койтo се намира наблизо до определени изоставени ресторанти, може да потвърди местоположението си през апликацията на Burger King и да получи купон за безплатен Whopper.