Приложения за бейби бумъри

Възрастните също имат своите места за развлечения онлайн и те стават все повече.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Приложения за бейби бумъри

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Представители на поколение, преминало през множество еволюции в технологиите, бейби бумърите гравитират към приложения, които обогатяват ежедневния им живот с развлечения, информация и социализация.

В Китай баби, дядовци и възрастни хора над 50 стават популярни в мрежата с това как преоткриват остаряването. Някои от тези бейби бумъри се обръщат към Douyin, китайската версия на TikTok, за да публикуват свои собствени забавни клипове, музикални видеоклипове и моменти от ежедневието си. New York Times разказва за трио от баби, които наричат ​​себе си Sister Wang Is Coming: група, която създава и публикува музикални видеоклипове, неизменно включващи храна, за своите половин милион последователи. Друга група жени на 50 и 60 години, наречена Glamma Beijing, демонстрира ретро и модерни дрехи на своята платформа, същевременно давайки съвети за всичко - от модата до живота и любовта. И двете групи предизвикват стереотипите, с които се сблъскват по-възрастните поколения, и насърчават последователите си да прегърнат социалната връзка и креативността, които онлайн присъствието може да донесе на тази понякога самотна възрастова група.

Голям процент от по-възрастните хора също намират общности в приложенията за социални мрежи и игри. проведе проучвания сред поколение Z, милениали, поколение X и бейби бумъри през 2021 г. По данни на доклада Into the Metaverse на Wunderman Thompson Intelligence и 33% от бейби бумърите са запознати или дори редовно присъстват във виртуалния свят на Fortnite, а 67% процента от бумърите са част света на Animal Crossing: New Horizons – повече отколкото милениълите или поколението Z.

Марките се обръщат към инфлуенсъри на възраст, за да достигнат до повече от тяхното поколение онлайн. Herbar, марка за красота, базирана в Берлин, стартира кампания през август, включваща една от бабите на основателя и нейна приятелка като модели. Линията се рекламира за всички възрасти и всички типове кожа, като част от одата на Herbar за красотата, включваща и възрастта.

В днешно време тийнейджърите не са единствените потребители, залепени за екраните си. Материал от ноември на The Washington Post се фокусира върху начините децата на бумър поколението да предпазят родителите си от прекомерна употреба на телефоните си когато са около внуци, на вечеря или по време на семейни посещения. Анджела, на 37 години, казва пред Post, че майка й „се е привързала много към телефона си през последните пет години. Винаги, когато сме заедно, тя често е на телефона си, обикновено преглеждайки социалните медии.” През 2019 г. проучване на Pew Research показва, че две трети от бумърите имат смарт телефон, а 6 от 10 са активни в някаква форма на социални медии.

Онлайн потребителите от възрастовите групи на бейби бум и поколението X са активни онлайн и през мобилни платформи, така че марките трябва да внимават как да включват, вместо да пренебрегват тези по-стари поколения в своята стратегия за дигитално ангажиране.