Поколението Алфа и сложните игри

Децата от поколението Алфа творят и играят на по-високо ниво на креативност от предишните поколения.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Поколението Алфа и сложните игри

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Поколението Алфа е първото, родено и израснало в ерата на създаване на съдържание онлайн. Тези свои навици те пренасят и в своите физически игри и играчки, като ги правят хиперкреативни. От начина на игра, до първите навици за инвестиране, поколението Алфа показва нови посоки за взаимодействие с марките.

Поколението Алфа повишават коефициента на креативност в играта, като проектират и отпечатват свои собствени играчки. 3D принтер за деца се появи на пазара в началото на юни, давайки възможност на децата да правят свои собствени играчки.

Произведен от Toybox, комплектът с 3D принтер включва каталог от елементи, които децата могат да създават, някои от популярни сериали и детски телевизионни канали като Cartoon Network, DC Comics, Warner Bros. и др. Потребителите могат да избират фигурки от селекция от герои в приложение, за да отпечатат играчки в гама от цветове, всички от които са направени от биоразградим материал.

Навиците за харчене са от първостепенно значение и за това поколение, а финансовите инвестиции вече се намесват в начина на живот и заниманията на децата. BusyKid, приложение за проследяване на задължения и плащания, дава възможност на поколението Алфа да закупи частични акции в някои от любимите си компании, разширявайки функцията за печелене в приложението, като включва харчене, спестяване и инвестиране. В партньорство със Stockpile приложението позволява на потребителите да използват пари, спечелени от одобрени от родители домакински задължения, за да купуват частични акции в компании като Apple, Disney, Nintendo, Netflix и други. Родителите могат дори да изравнят инвестицията на децата си и да добавят до 100% отгоре на инвестицията.

Поколението Алфа разбират не само от финанси: тяхното внимание към глобалните и социални проблеми вече принуждава големите марки да се държат отговорно и оказва влияние върху корпорациите да се справят по-добре екологично, за да се свържат по-автентично с тези бъдещи потребители. Президентът и главен изпълнителен директор на Nike Джон Донахоу говори с Vogue Business за това защо марката насочва вниманието си към настоящите младежи и деца в пред-тийнейджърска възраст. „Начинът, по който повечето компании гледат на потребителите е „е, кой има разполагаем доход?“, казва той. „Ние не гледаме на това по този начин. Гледаме кой определя дневния ред? Чие е бъдещето?”

Донахоу набляга върху даренията на марката и привеждането й в съответствие с каузите и организациите за социална справедливост и изтъква „важността на автентичността и уязвимостта. Отчасти това е начинът, по който [Nike] се свързва с младите хора днес.”

Потребителите искат да имат думата за продуктите, които купуват и използват, а поколението Алфа издига този императив за съвместно творчество до нови висоти. Марките трябва да следят как поколението превръща играта в бизнес, докато навлиза в ранните си тийнейджърски години през следващите години.