Храните преформулират етикетите си

Компаниите за хранителни продукти ъпгрейдват етикетите си, за да въведат проследимост за произхода на съставките и да информират по-добре потребителите.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Храните преформулират етикетите си

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Проследимостта на съставките придобива все по-голяма популярност сред марките за красота и здраве. Сега това, което започна като информация за произход и проследимост на съставките, се премества към опаковки за храни и хранителни продукти, предлагайки на потребителите по-ясна картина и прозрачност за съставките на продукта, етичното снабдяване и въздействието върху околната среда.

Администрацията на Байдън предложи през септември етикетите за хранителните стойности да бъдат преместени в предната част на опаковката на храните. Актуализираните изисквания за опаковане на храни ще бъдат регулирани от Администрацията по храните и лекарствата със стандартизирана система за етикетиране. Целта на администрацията при въвеждането на тази нова система е „да помогне на потребителите, особено на тези с по-ниска хранителна грамотност, бързо и лесно да идентифицират храни, които са част от модела на здравословно хранене“, според изявление в стратегически доклад на Белия дом.

Министерството на финансите на Съединените щати обсъжда изискването марките вино, бира и алкохол да предоставят пълни етикети със съставките и данни за калориите върху своите бутилки и продукти. Групи за защита на потребителите, включително Федерацията на потребителите на Америка, заведоха иск срещу Министерството на финансите по-рано тази година, настоявайки за прозрачност в индустрията. Бюрото за данъци и търговия с алкохол и тютюн към Министерството на финансите може да публикува съответни насоки и спецификации за разкриване на алергени и съставки на продуктите още тази година.

View this post on Instagram

A post shared by Ritual (@ritual)

Ritual vitamins прави крачка напред към прозрачност в съдържанието, предлагайки етикети с проследими съставки от септември. Новата инициатива, наречена Made Traceable, проследява едно хранително вещество от продуктите с витамини на Ritual директно от неговия източник. Линдзи Дал, главен директор по въздействието в Ritual, казва, че „Прозрачността е страхотна и е нещо, което потребителите искат. Но проследимостта е повече от това. Ние мислим за проследимостта като за прозрачност с удостоверение.“

През октомври Fresh Del Monte Produce инвестира в компания за технологии за проследяване за безопасност на храните. Decapolis, доставчик на технология за проследяване в подкрепа на безопасността на храните, ще помогне на плодовия гигант да пусне Decapolis Food Guard: базирано на блокчейн решение, което ще записва всичко от преработката и земеделието до дистрибуцията на продуктите.

Марките са притиснати между потребителското търсене и законодателния натиск за подобряване на прозрачността на съставките. Проследяемостта може да е решението, от което хранително-вкусовата и лекарствената промишленост се нуждаят, за да оцелеят.