Дом с добри емоции

Потребителите променят интериора на домовете си със стремежа да постигнат усещане за сигурност и спокойствие.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Дом с добри емоции

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Копнежът на потребителите за емоционално благополучие се пренася в ежедневието. В унисон с тази нужда марките обновяват колекциите си за домашни уреди и мебели, които да посрещат обитателите с комфорт и спокойствие всеки ден.

Ikea представя скулптурна колекция от светлинен дизайн съвместно със Сабине Марселис през февруари. Колекцията VARMBLIXT е част от „дългосрочната цел на Ikea… да насърчи промяната във възприемането на осветлението от просто функционално към осветлението като емоционално“, посочва компанията в прессъобщение на уебсайта си. Колекцията е игрив поглед върху традиционното осветление с цветни акценти, необичайни скулптури и форми и използва директна и непряка светлина, проектирана умишлено да предизвиква спокойствие, емоция и любопитство в дома.

Мексиканското керамично студио Menat създава урни, предназначени да утешат и адресират чувствата на скръб и загуба. Фотографката Мариана Джамади си сътрудничи с Menat първоначално, за да проектира урните Kunokaiku за родителите си, след това проектът се превръща в по-широка колекция от урни, предназначени да бъдат изложени в дома и включени в ежедневен ритуал като начин за справяне със загубата и увековечаване на изгубен любим човек. Джамади казва пред Wallpaper, че смята, че „е хубаво да имаш обект, с който можеш да взаимодействаш и с който може да останете свързани” във времена на скръб.

На CES тази година LG представя хладилника MoodUp: домашен уред, предназначен да отразява нечие емоционално състояние. LED панелите на вратата на хладилника могат да се променят и персонализират с 23 индивидуални цветови опции, сезонни настройки, емоционални предварително зададени настройки и др. Сензорите на горния и долния панел откриват и реагират, когато потребител влезе в кухнята. Вграденият Bluetooth високоговорител може да се свързва с други домашни устройства, за да възпроизвежда музика, да мига и регулира осветлението на вратите, за да съответства на ритъма.

Емоционалното здраве се превръща в повече от практика, която е приятно да упражняваш - то се влива в ежедневието, превръщайки се в нормална, интегрирана част от рутината и ритуалите на ежедневния живот.