Snickers улавя духа на живота след пандемията

Кампанията „Първи гости“ на BBDO New York показва конфузни ежедневни ситуации в „новото нормално“

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Във време, в което хората се опитват да се настроят към новия начин на живот, някои марки се опитват да намерят забавната страна на промените, настъпили през 2020. Snickers стартира новата си рекламна кампания „Първи гости“ в САЩ, показваща забавните последствия от социалната изолация и карантината за живота в „новото нормално“. В свят,в който виртуалното общуване е станало много по-обичайно в реалния живот от виждането на живо с приятели, Snickers си представя част от злополуките, които могат да се случат, когато хората започнат да посрещат отново приятели в домовете си.
В клипа мъж, облечен според „традиционния“ дрескод за срещи в zoom: по бельо и с риза, е „хванат в крачка“ от приятели, дошли на гости по позабравения вече начин -на живо в дома му. Докато съпругата му и приятелите са изумени от карантинното му облекло, рекламата завършва с „Може би просто имаш нужда от Snickers”.
Клипът е в рамките на дългогодишната рекламна кампания на марката „Не си ти, когато си гладен“, разработена за Snickers от BBDO през 2010, първоначално само за Щатския пазар и в последствие поетапно превърната в глобална. Само за първата година от старта си, кампанията „Не си ти,когато си гладен“ спомогна за увеличаване на глобалните продажби на Snickers с почти 16% и повиши пазарния дял на марката на 56 от 58 пазара, на които е излъчвана.
“Първи гости“ е дело на дългогодишния стратегически партньор на Snikers – BBDO New York и успява много добре да впише в дългогодишната кампания актуалните настроения на съвремието. 15-секундната реклама е режисирана от Jess Coutler от продуцентската кампания O'Positive, работили с Mars и за марката Twix. Клипът стартира в края на август и ще се излъчва по телевизиите в САЩ и онлайн до края на годината.