Мартин Скорсезе режисира първата си Super Bowl реклама за Squarespace

Вижте забавната история за извънземни, с участието на самия награждаван с Оскар режисьор.

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

10-та поредна Super Bowl рекламна кампания на платформата Squarespace, създадена от вътрешния творчески екип на компанията и режисирана от легендарния Мартин Скорсезе ( „Шофьор на Такси“, „Добри Момчета“, “Казино“, „Вълкът от Уолстрийт“,“ Ирландецът“ и др.), ще бъде излъчена на 11 февруари през първото полувреме на най гледаното телевизионно събитие в света. Много марки използват известни личности в рекламите си за Super Bowl, като и тази година това не е изключение, а самият Мртин Скорсее участва в режисираната от него реклама.

Рекламата Hello Down There (Здравейте там долу) предава по интересен и неочакван начин мантрата на Squarespace: „Уебсайтът го прави истинско“, предлагайки един хумористичен поглед върху съвременния човешкия свят, изцяло погълнат от дигиталното. В рекламата хората по света са толкова погълнати от дигитално, че пропускат да забележат дори и най-смелите опити на извънземните да осъществят контакт. Това принуждава междугалактическите посетители да се запитат „"Какво трябва да направи една високоразвита цивилизация, за да бъде забелязана тук?" и да използват най-добрия инструмент на Земята, за да се откроят и да бъдат забелязани - уебсайт, създаден с помощта на Squarespace. Използвайки платформата Squarespace, извънземните си осигуряват домейн и изграждат красив и уникален уебсайт, използвайки Fluid Engine™ - най-простият начин за изразяване на творчество онлайн. Уебсайтът ги прави откриваеми, той ги превръща в реалност.
Рекламата на Squarespace за Super Bowl е в центъра на по-широка маркетингова кампания, която има за цел да подчертае легитимиращия ефект от наличието на професионално уеб присъствие. В допълнение към рекламата за деня на играта, кампанията включва цялостна глобална маркетингова кампания за съдържание, водеща до следваща игра, която ще бъде популяризирана в дигиталните и социалните канали през първата половина на 2024 г.

Допълнителни елементи на кампанията включват разширена версия на мястото в играта, специални филмови плакати, както и допълнително видео съдържание, включително забавен късометражен филм с участието на Мартин Скорсезе и дъщеря му Франческа Скорсезе.

В него Скорсезе казва: "30-секунден филм е много по-труден, защото всяка сцена е като секунда, може би? Главният герой в случая е уебсайт. Работата е там, че всъщност не знам какво е уебсайт или за какво мисли, за какво го е грижа, ако изобщо го е грижа за нещо. Трябва да вляза в усещането за това какво е уебсайт." Така дъщеря му Франческа му показва процеса на създаването на уебсайт на платформата Squarespace.

Като част от кампанията Squarespace пуска и специално издание на нов шаблон за уебсайт "Здравейте там долу", изграден на Fluid Engine™, който разполага с научно-фантастична дизайн и разнообразни динамични търговски функции.

"В Squarespace винаги сме казвали, че една идея не е реална, докато не направите уебсайт за нея", казва Дейвид Лий, главен творчески директор в Squarespace. "За мен беше чест да работя заедно с кинематографичната легенда Мартин Скорсезе, за да вдъхнем живот на това прозрение през обектива му за нашата 10-та кампания на Супербоул. Нашият фокус върху дизайна и креативността винаги е бил в основата на нашия бизнес и причината, поради която хората ни избират – и нищо не илюстрира това повече от нашите кампании за Супербоул."