Kit Kat кара и изкуствения интелект да си даде почивка

Новата кампания на марката в Канада, създадена от агенцията Courage, доказва че и най- новите технологии работят по-добре ако си дадат почивка

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

От 1957г до днес „Have a break, have a Kit Kat“( Дай си почивка, вземи Kit Kat) е слогана на световноизвестната марка шоколадови десерти на Nestle, вдъхновил десетки ако не и стотици емблематични рекламни кампании по целия свят. Новата рекламна кампания на KitKat в Канада тества емблематичния слоган на марката с днешния AI.

Генеративният AI бързо навлезе в живота на хората по целия свят и инструменти като ChatGPT, Bard и Mid-Journey правят живота им много по-лесен. Милиони хора използват тези инструменти за ежедневни задачи като изготвяне на имейли, писане на есета и дори за създаването на дизайни.Най-бързо развиващата се технология в света може и да е създадена, за да помага на хората да се справят с тежки и трудоемки работни задачи, но както KitKat отдавна твърди, малка почивка е от полза за всеки. Както се оказва - дори и за AI.

Видеото "Have A(I) Break", пуснато на социалните платформи на Kit Kat в Канада, създадени от агенцията на марката в страната – Courage, е вдъхновено от неотдавнашно проучване на Google DeepMind за LLM (големи езикови модели) базирани на AI. Проучването подробно описва как подтикването към "почивка" преди всяко искане към генеративния изкуствен интелект подобрява точността на отговора му. Предполага се, че даването на повече време на машината да помисли и да усъвършенства отговора си влияе положително на крайния резултат, подобно на начина, по който хората се справят по-добре с работни задачи, след като са имали кратка пауза за „глътка въздух“.Кампанията успява да обвърже слогана на марката "дай си почивка" с много модерните инструменти, задвижвани от генеративен изкуствен интелект.

Рекламата на Kit Kat "Have A(I) Break" дава инструкции за подобряване на резултатите, при задаването на въпроси към ChatGPT, като насърчава хората да напишат инструкцията "Дай си почивка, а след това…", да напишат своя въпрос, за да подобрят качеството на отговора на ChatGPT. Визуалният разказ се разгръща чрез представяне на генерирани от AI резултати, базирани на идентични задания, като изненадващо, AI енджина, на който е дадена почивка, демонстрира зашеметяващите 70% точност, засенчвайки 30%-та точност на задание без инструкция за почивка. Традиционното искане за обобщаване на "Дванайсета нощ" на Шекспир дава 56% точност, докато искането за почивка и след нея за обобщаване на пиесата води до 78% точност.

Марката си партнира със своята агенция Courage Inc. за забавно упражнение, в което екипът подтикна генератор да "Има почивка", преди да изпълни задача. Резултатите бяха доста сладки: Помолете AI да "Имате почивка, а след това..." доведе до подробни, по-точни отговори в сравнение със същия въпрос без допълнителна инструкция.

Това не е първия път, в който Kit Kat се заиграва с така модерните AI технологии и привлича внимание към марката. Миналата година агенцията Wunderman Thompson видя в доминирането на разговорите около генеративния AI перфектната възможност KitKat Австралия да отвлече разговора и да популяризира емблематичния си лозунг, като го демонстрира.


За да се обърне към нарастващата аудитория от поколението Z по неочакван начин и да подсили ключовото послание на марката около почивките марката последва собствените си съвети и остави AI да свърши маркетинговата работа, така че марката и партньорът им от агенцията да могат да седнат и да си "починат".

Сценарии, създадени от AI на базата на няколко доста общи задания, като "Напиши реклама на KitKat по начина, по който говори Gen Z", "Напиши реклама на KitKat за геймърите" и "Напиши реклама на KitKat за най-новите тенденции", генератор на изображения съдава "почти добри" визии.

Мелани Чен, ръководител на маркетинговите сладкарски изделия в Nestle, казва: "Всички сме за създаването на повече възможности за" почивка ", така че когато Wunderman Thompson ни попита дали можем да позволим на AI да генерира следващия ни кръг от рекламно съдържание, не можехме да го пропуснем. Мисля, че всички сме съгласни от резултатите, че AI няма да замени работните места в нашата индустрия скоро“.