Няма нищо по-важно от тези, които обичаме

Коледната кампания на Toyota в САЩ

от Redlink

Ако има нещо хубаво през 2020 г. то е, че тази година ни научи, че няма нищо по-важно от тези, които обичаме.

В празничния сезон в края на годината, Toyota поднася едно мило послание за любовта, сплотеността и семейните връзки на публиката в САЩ, която (както и всички по света) преживя една много трудна година.

Новата реклама на Toyota - „Пътешествието“, разработена от Conill, в сътрудничество с творческото студио LOBO, е емоционално послание за важността на семейните връзки, поднесено с уникален визуален подход и с участието на Toyota RAV4 в центъра на сюжета. Създадена изцяло чрез CGI с оглед на предизвикателствата пред производството на рекламни клипове, свързани с пандемията COVID-19, рекламата е режисирана от Матеус Де Паула Сантос и режисьорското дуо Alton (Фелипе Мачадо и Тиаго Маркондес). Сюжетът на рекламата е доста близък до този в „Писмото“ – коледната реклама на Coca Cola

„Пътуването“ е история за баща, който тръгва на път със сина си, за да преследва изгубено писмо до Дядо Коледа, само за да осъзнае, че свързването със сина му е най-голямото съкровище, което може да намери“, каза Густаво Саркис, Главен Творчески Директор на Conill.

Рекламата включва и оригинална песен „Here for you“, написана и изпълнена от певицата и композитор Стейси Уокър, и ще бъде достъпна за слушане в Spotify и други музикални платформи едновременно с официалния старт на рекламата. „Пътуването“ има както версия на английски, така и на испански, и се излъчи за първи път в Парада на Meysy’s за Деня на благодарността, като стартира официално на 10 декември в различни испански и английски национални телевизионни канали в САЩ.

Рекламата е част от ежегодната търговска инициатива на марката Toyotathon, която предлага ценови отстъпки и други предимства за закупени през декември определени модели на Toyota.

През ноември Toyota стартира и друга празнична реклама допълнително озаглавена „Супер мама“. Едноминутният клип отдава почит на здравните работници с историята на една майка, работеща по време на празниците, която успява да разпрадели времето си между семейството и задълженията си на медицинска сестра.„Въпреки че празниците може да се празнуват по различен начин за много хора тази година, ние с нетърпение очакваме да споделим една обнадеждаваща история, която включва традиционния дух на сезона“, каза Ед Лаукес, вицепрезидент Toyota Marketing, Toyota Motor North America, по повод на третата коледна реклама на марката – „Пощенска кутия“. „Toyota се гордее, че почита и подкрепя нашата военна общност с послание за надежда и радост“, завършва той.

И двата емоционални клипа са създадени от Saatchi&Saatchi и са режисирани от Тед Мелфи.