КИА EV9 захранва слънцето в Норвегия

В нестандартната рекламна кампания KIA EV9 захранва светлинна инсталация с 5-метров LED диск, който имитира слънчева светлина в краткия зимен северен ден

от Redlink
КИА EV9 захранва слънцето в Норвегия

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Уникална инсталация на KIA, създадена съвместно с експириеншъл студиото VOID и творческата агенция Innocean, донесе слънчева светлина в една от най-тъмните области на Норвегия - страна, където слънцето едва изгрява през зимата. Инсталацията се състои от 5-метров LED диск, захранван от Kia EV9.

Светлинната инсталация е създадена в Рамптън - фиорд на 35 километра югозападно от Осло. Живописният плаж, с малък остров срещу него е идеалното място за имитирането на слънчева светлина по бреговата линия. Напълно осветено, временното изкуствено слънце може да се види от няколко километра. EV9 успя да се движи от Осло до Рамптън, да захранва светлината на изкуственото слънце за двадесет и четири часа и след това да се върне в Осло без проблем.

"Съчетавайки най-модерните технологии с артистичния израз, ние създадохме арт инсталация, която улавя не само същността на марката на KIA, но и отговаря на реални предизвикателства. С този проект ние продължаваме да разширяваме границите на креативността и иновациите с KIA, винаги с цел да вдъхновяваме другите", казва Габриел Матар, главен оперативен директор на Innocean.

Това временно слънце демонстрира впечатляващите енергийни възможности на технологията V2L на KIA EV9 и подчертава значението на слънчевата светлина, тъй като научни изследвания показват, че липсата на светлина може да повлияе на енергийните нива на човека, психичното здраве, имунната система и модела на съня.

"EV9 е вълнуващ при движение, но и когато е неподвижен с иновативни функции като двупосочно зареждане", каза Давид Хилберт, Маркетинг директор на КИА Европа. "Тази технология може да разшири ролята, която електрическите превозни средства играят в живота ни, независимо дали става дума за къмпинг, осигуряване на източник на енергия за мобилен офис или дори за участие в по-широката електрическа мрежа с технологията Vehicle-to-Grid (V2G)."