За Международния ден на бирата, Heineken казва да забравим за бирата

Защо? Защото най-хубавото на бирата не е самата бира, а добре прекараното време заедно

от Redlink
За Международния ден на бирата, Heineken казва да забравим за бирата

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Тази година, за Международния ден на бирата, Heineken® създаде емоционална реклама, която носи неочаквано послание: консуматорите могат да забравят за бирата и вместо това да се концентрират върху това да си прекарат добре заедно.

„Хайде на по бира.“ или “Want to grab a beer?” – е призната като универсална фраза за събиране, а Heineken няма нищо против, ако в крайна сметка се забрави за самата бира, щом я има компанията на любимите хора.

Събирането с близки и приятели е в центъра на вниманието на Heineken, като отбелязването на тези моменти е по-съществено за марката от самата бира. Самият Фреди Хайнекен е казал: „Не продавам бира, продавам gezelligheid“ (известна фраза в Нидерландия означаваща „усещане за добре прекарано време“).

За да превърне в реалност тази цел, емблематичният пивовар създаде рекламен клип, който дебютира на 2-ри август - Международния ден на бирата. Клипът, създаден от творческата агенция LePub, показва как „забравените бири“, останали в периферията на партита, отпразнувания на футболни победи или събирания, показват, че хората си прекарват отлично. В клипа звучи музиката от „Лунна светлина“ на Дебюси, а емоционалната реклама показва, че най-хубавото на бирата не е самата бира.

С фактори като дигитално претоварване и по-дълго работно време, които все повече започват да оказват влияние на социалния живот, става още по-важно хората да се събират, за да си прекарват добре. Наскоро публикувано проучване[1]установява, че близо четвърт (24%) от населението в глобален мащаб се чувства „много“ или „сравнително“ самотно, а 6% не се чувстват свързани „въобще“ с другите, като това се равнява на един на всеки двадесет човека по света.

Heineken има богата история в подкрепа на това хората да се свързват един с друг. За своя 150-годишен юбилей, за който мнозина си мислеха, че ще се концентрира върху дългата история на марката, Heineken® създаде глобална кампания, която показва, че марката не се интересува как консуматорите произнасят името ѝ, как го изписват, или как пият своя Heineken, щом си прекарват добре времето в компанията на бирата, по един или друг начин. По време на кампанията дебютира и ‘Good Times Index’ (индекс за „Добре прекарано време“), който разглежда условията необходими на консуматорите, за да изживеят чувството за добре прекарано време. И за Международния ден на бирата, за Heineken® продължава да е валидно същото условия за добре прекарано време, в центъра на което не е самата бира.

Долф ван ден Бринк, Главен изпълнителен директор на HEINEKEN споделя, „За Международния ден на бирата, ние показваме какво наистина символизира марката Heineken® - да си прекарваме добре! Разбира се, празнуваме нашата бира, но най-вече показваме колко сме горди от това, че вече 150 години събираме хората заедно – нещо, което ще има централно място за нас, докато продължаваме да произвеждаме бира. Наздраве!