WPP и Instacart стартират партньорство за ускоряване на онлайн рекламaта на марките потребителски стоки

С партньорството WPP получава ранен достъп до рекламните продукти на Instacart – водещия онлайн търговец на потребителски стоки в САЩ

от Redlink
WPP и Instacart стартират партньорство за ускоряване на онлайн рекламaта на марките потребителски стоки

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

WPP и Instacart – водещата онлайн платформа за търговия с потребителски стоки в Северна Америка, обявиха ново партньорство, предлагащо рекламни решения и инструменти за измерване за марките от сектора на пакетираните потребителски стоки (CPG). WPP се задълбочава в ритейл медиите за търговия на дребно чрез партньорството си с Instacart, които управляват собствената си, развиваща се рекламна мрежа, за да допълнят основния си бизнес за доставка на хранителни стоки. Instacart наскоро допълни своите технологични предложения, като въведе шопабъл страници на марки, които позволяват да се показва цялостно продуктово портфолио и да се разказва история с изображения и текст, като същевременно привличат трафик от реклами, поставени на и извън сайта на Instacart.

Първото по рода си партньорство с Instacart ще даде на WPP и техните клиенти ранен достъп до най-новите рекламни формати на онлайн платформата за хранителни стоки, ранна представа за продуктовите предложения на Instacart Ads и достъп до нови инструменти и функции на платформата. Партньорството с Instacart Ads, която вече предлага стабилен набор от рекламни продукти, отразява ангажимента на WPP да води пазара, като предоставя усъвършенствани "от край до край" решения за търговия, които позволяват на марките да процъфтяват в онлайн средата.

Дъг Чавес, вицепрезидент по стратегически партньорства в WPP, казва в съобщение за медиите: „Пандемията бързо промени начина, по който хората пазаруват и това, което очакват от марките онлайн. Тази промяна в поведението означава, че трябва да използваме авангардни рекламни инструменти за марките, които сега трябва да се свързват и да се ангажират със своите потребители във всички канали. Радваме се, че нашето ново партньорство с Instacart Ads ще позволи на агенциите на WPP да предоставят още по-иновативни решения на клиентите ни, като подобряват изживяването при онлайн пазаруване на хранителни стоки.”

Чрез сделката WPP ще стане първият партньор на приложния софтуерен интерфейс (API) за анализ на Instacart и ще има възможността да използва специални инструменти за анализ и интегриране на данни, включително анализ на кошницата и прозрения за стойността на марката. Освен това клиентите на WPP ще получат персонализирани индекси за измерване и управление, за да провеждат по-ефективни кампании. WPP и Instacart също така съвместно разработват програма за сертифициране на агенции за Instacart Ads, за да гарантират, че служител на дадена агенция е готова за навигация в приложението и работа с продуктите на платформата. WPP планира сертифицира 1000 свои служители през първите шест месеца от стартирането на партньорството.

В съобщение за медиите Райън Мейуърд, вицепрезидент по продажбите в Instacart, казва: „Рекламите на Instacart са предназначени да поддържат марки от всякакъв размер, като им помагат да получат възможността да се ангажират дълбоко със своите клиенти онлайн. Ние сме развълнувани да си партнираме с WPP, за да продължим да предоставяме това изживяване и заедно да оборудваме марките със стабилни възможности за прозрения и образователни ресурси, обуславящи успеха им в дигиталните продажби."

Основана през 2012 г., Instacart се издигна до един от най-добрите онлайн магазини за хранителни стоки в САЩ, така че по-големият акцент на рекламите там вече е резонен.

Свързването с WPP потенциално предоставя на Instacart по-директен достъп към големите CPG клиенти от сектора на пакетираните потребителски стоки, които пренасочват все повече от своите маркетинг инвестиции онлайн. WPP спечели глобалното обслужване на Coca-Cola в края на миналата година и работи с други гиганти като Procter & Gamble и Unilever. Ритейл медиите бяха изключително благоприятствани от пандемията, която принуди потребителите бързо и мащабно да възприемат електронната търговия. Използването на данни за купувачите в магазини и онлайн за рекламни цели може да бъде мощен инструмент, който става все по-привлекателен, тъй като основните методи за насочване на онлайн реклама, като бисквитки на трети страни отпадат, поставяйки марките от CPG сектора, които не притежават точката на продажба в сериозно затруднение.

Партньорствата със специализирани платформи се превърнаха в установена практика на WPP, тъй като групата се стреми да даде приоритет на иновациите. Наскоро WPP сключи сделки със Snapchat, Snap и TikTok, които по подобен начин са фокусирани върху предоставянето на ранен достъп на клиентите до това, което е новото в продуктовата линия, като същевременно обучават служителите си да разбират по-добре тези услуги.