WPP е глобалния маркетинг партньор на The Coca Cola Company

Безпрецедентно по мащаб и обхват партньорство и 4 милиарда долара бюджет за трансформацията на маркетинговата ефективност и ефикасност на Coca Cola

от Redlink
WPP е глобалния маркетинг партньор на The Coca Cola Company

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Новият, интегриран модел на агенциите на Coca-Cola е част от агресивната програма за трансформиране и модернизиране на маркетинга и иновациите като ключови двигатели на печалбите и растежа на компанията. Новият модел на агенциите на Coca-Cola има четири компонента:

– Партньор за глобална маркетингова дейност за управление от край до край на криейтив, медии, данни и маркетингови технологии за цялото портфолио;
– Допълнителен медиен партньор за внасяне на диференцирани възможности на избрани пазари;
– Стратегически списък с одобрени агенции за осигуряване на достъп до най-добрите творчески умове, независимо от тяхното местоположение или принадлежност;
– Обща платформа за данни и технологии, която свързва маркетинговите екипи от петте глобални категории, деветте оперативни звена, Global Ventures и Platform Services с партньора на Global Marketing Network, Допълнителния медиен партньор и Стратегическия списък.

„Потребителите реагират на цялостно изживяване – те не отделят посланието от носителя – и затова създадохме модел на агенциите, който да бъде наистина ориентиран към потребителите и освободен от силози“, каза Маноло Аройо, глобален главен маркетинг директор на The Coca-Cola Company. „Този ​​модел е за безпроблемно интегриране на силата на големите, смели идеи и креативността в рамките на преживяванията, подсилени от медии и данни. Това ще ни позволи да създаваме изживявания от край до край, които се основават на богати на данни прозрения и оптимизиране в мащаб, в реално време, както се учим от потребителите."

The Coca-Cola Compnay обяви WPP за глобален партньор за маркетингови дейности, който ще има ключова роля в изпълнението на новия маркетингов модел на компанията, изграден да стимулира дългосрочен растеж за цялото портфолио от марки в повече от 200 страни и територии. За тази цел в групата WPP е създадено ново специално звено, наречено OpenX, което ще бъде посветено изключително на маркетинговите нужди на Coca-Cola. Екипът на OpenX ще управлява криейтива, медии и данни и маркетингови технологии за цялото портфолио марки на Coca-Cola, включително Costa и Innocent.

WPP ще отговаря за изпълнението на по-голямата част от новия маркетингов бюджет на Coca-Cola, който се оценява на 4 милиарда долара, което го прави най-големият в историята на компанията. Широчината и дълбочината на партньорството са безпрецедентни за Coca-Cola, а мащабът му и географския обхват са безпрецедентни за индустрията.

„Радваме се, че сме назначени за глобален партньор на маркетинговата мрежа на The Coca-Cola Company, катализатор за нейната трансформация и растеж, и да донесем изключителната креативност, богати на данни прозрения и медиен опит, необходими за създаване на свързани потребителски изживявания“, каза Марк Рийд, Главен Изпълнителен Директор на WPP. „Това партньорство, интегриращо нашите възможности в съдържание, медии, данни, производство и технологии, действащо на местно и глобално ниво, ще допълни глобалната мрежова организация на The Coca-Cola Company. То е несравнимо в нашата индустрия по отношение на широтата и дълбочината на възможностите и отразява мащаба и обхвата на WPP по целия свят. Бих искал да благодаря на Маноло Аройо и неговите екипи за тази смела стъпка с WPP. Нашият успех в най-големия конкурс на индустрията е доказателство за таланта и упоритата работа на стотици хора в WPP и нашите агенции, както и за силата на нашето просто, интегрирано предложение към клиентите."

MediaCom ще бъде глобалната медийна агенция, част от звеното OpenX и ще покрива всички пазари с изключение на Корея и Япония."Това е фантастично усилие на нашите екипи в продължение на деветте месеца на конкурса, които помогнаха да се демонстрира какво означава MediaCom като медийна агенция: брилянтна група от талантливи, любознателни, креативни и приобщаващи хора, които ще помогнат да се види по-широката картина и да стимулират трансформацията за компанията." коментира Ник Лоусън - главен изпълнителен директор на MediaCom

Dentsu е обявена за "допълнителен медиен партньор" на Coca-Cola и ще отговаря за няколко географски региона, най-вероятно Япония и Корея.

Според Coca-Cola и Publicis Groupe и IPG(Interpublic Group) са се представили много добре по време на конкурса," демонстрирайки водещи възможности, иновативни идеи и впечатляващ талант." Различни агенции от двете мрежи са избрани за стратегическия списък на Coca-Cola и ще играят ключови роли в модела с отворен код, който се очаква да представлява една трета от цялата маркетингова работа. „Агенции като Publicis и Leo Burnett съчетават креативност с данни и технологии и аз съм развълнуван да работя с тях като част от нашия стратегически списък.“казва Аройо. „IPG постоянно демонстрира страст към марките на Coca-Cola и доставя някои от най-важните ни работи по целия свят. Техните агенции като McCann и Mercado ще продължат да бъдат ключови партньори за компанията."

Внедряването на новия маркетингов модел ще започне незабавно. PwC бе консултан в процеса на прегледите на партньорите в глобалната маркетингова мрежа и стратегическия списък, а MediaSense беше консултант по прегледа на допълнителния медиен партньор.