Tropicana отхвърля AI

За лимитираната серия Tropcn, марката сокове премахва AI от името си, за да подчертае изцяло естествените си съставки

от Redlink
Tropicana отхвърля AI

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Всяка седмица изглежда, че има ново развитие в изкуствения интелект. Всеки нов напредък на AI изглежда ни приближава до изкуствения свят и все повече ни откъсва от естествения. Интересът на потребителите към темата и дори загрижеността им от навлизането на AI са високи. Всъщност търсенията за "Какво е AI?" са се увеличили с 643% от 2022 г. до 2023г.

Редица водещи световни брандове в последната година завладяха заглавията на световните медии с AI експерименти в маркетинговите им комуникации. Към тези марки вече се нарежда и Tropicana – любимият портокалов сок на Америка, който повече от 75 години е правен изцяло от естествени, узрели портокали, и е 100% сок, без никакви други добавки. За разлика от големи световни брандове храни и напитки, като Coca-Cola и Doritos, които използват AI в маркетинговите си кампании, Tropicana отиват в диаметрално противоположна посока, подчертавайки противопоставянето си на всичко, което не е естествено, с едно смело изявление срещу AI.

По време най-голямото годишно технологично събитие в света - CES 2024 в Лас Вегас, доминирано до голяма степен тази година от продукти, задвижвани от AI и разговори за AI, Tropicana представя Tropcn- лимитирана серия нови опаковки на портокаловия сок Tropicana Pure Premium, от които са премахнати буквите A и I, подчертавайки факта, че в портокаловия сок никога не е имало и няма да има нищо изкуствено.

View this post on Instagram

A post shared by Tropcn (@tropicana_juices)

"Нашата лимитирана серия бутилки портокалов сок "Tropcn" представлява постоянния ни ангажимент да доставяме най-висококачествения, 100% портокалов сок на американците", казва Моника Макгърк, главен изпълнителен директор на северноамериканското бизнес звено на Tropicana Brands Group.

"От 1954 г. насам Tropicana е в челните редици, новаторски начини за внасяне на прясно изцеден портокалов сок от истински портокали на масите за закуска в цялата страна. Изкуственото просто не е в нашето ДНК."

Tropcn е създаден в партньорство с творческата агенция на Tropicana - Cramer-Krasselt и PR агенцията им MullenLowe PR U.S. Освен на CES 2024 в Лас Вегас, лимитираната серия Trpcn се разпространява и в магазините Kroger в Съединените Шати, като на всяка бутилка има QR код, който може да бъде сканиран за шанс да се спечели пътуване до Флорида - щатът, известен със своята портокалова индустрия.

Портокаловият сок, богат на витамин С, е възприеман като здравословна напитка от много американци, но популярността му като цяло намалява през последните години на фона на ръста на напитки без захар или с ниско съдържание на захар. Продажбите на портокалов сок намаляват стабилно през последното десетилетие, въпреки лекото увеличение на продажбите през миналата година заради пандемията. Tropicana са известни с иновативните и оригинални начини за популяризиране на своите продукти. С тази инициатива, която се възползва от нарастващия дебат за AI в основните новини и медии, освен че подчертаватестественоста на продуктите си, изглежда се опитват и да съживят интереса на потребителите към тях.